Helsingin kaupungin hiihtoladut ovat olleet viime viikkojen kestopuheenaihe mediassa. Myös Annimari Korte on avautunut asiasta.

Pika-aituri harrastaa rekikoirakilpailuja. Se tuo naiselle omat haasteensa, kun hän harjoittelee. Korte avautui viikonloppuna karusta kokemuksestaan Helsingissä.

– Tänään oli pari kunnon vaaratilannetta koiraladulla. Tultiin 25 km/h vauhtia, kun mutkassa onkin äiti lapsineen laittamassa lapsille suksia jalkaan keskellä koiralatua. Koirat onneksi hidastivat.

– Takaisin tullessa olivat eri kohdassa aivan keskellä latua ja meinattiin taas ajaa pienen lapsen päälle. Tämä äiti oli kävellen ja pienet lapset suksien kanssa. Koitin jo menomatkalla sanoa, että tämä on koiralatu, jossa koiria väistetään… Takaisin tullessa hän huutelee mulle kävellessään ladulla, että tässä saa kyllä muutin mennä ja että meidän pitäisi varoa heitä. Toiselle ihmiselle, joka oli myös kävellen koiraladulla opettamassa lapsia hiihtämään sanoin, ettei saa kävellä. He sentään väistivät, päivitteli nainen Instagram Storiesissa.

Korte toivoi päivityksen lopuksi Helsingiltä toimia asian suhteen.

– Helsingin kaupunki, koska koiraladulle saadaan kunnon kyltit? Ihmisten ja koirien turvallisuudesta on kyse ja kylttejä odotettu jo vuosia.