Hiihdon maailmancupin Canmoren vapaan hiihtotavan sprintit olivat viikonloppuna suomalaisittain surullista katsottavaa. Kaikki hiihtäjät jäivät ensimmäiseen erävaiheeseen.

Turhauttavinta katsottavaa oli Joni Mäen touhu. Hän oli vahvasti kiinni jatkopaikassa vielä loppusuoralla. Sitten loppui veto ja mies alkoi katsoa ympärilleen.

– Ihan taktiikkahiihdoksi meni. Loppukirissä tuli ratkaisu. Itse sain pelattua ihan hyvät kortit loppusuoralle. Tulikin ihan hyvin loppumetreille asti, mutta sitten aloin liikaa miettiä, että mikä sijoitus olisi hyvä jatkon kannalta. Siinä tuli sitten nukahdus ja kaksi kaveria tuli ohi. Se oli sitten siinä. Täytyy unohtaa tämä kisaa ja jatkaa eteenpäin. Tässä on ihan hyviä matkoja jäljellä reissulla, avasi Mäki itse tapahtumia Hiihtoliiton tiedotteella.

Ylen asiantuntija Aino-Kaisa Saarinen ei voinut käsittää Mäen toimintaa. Moninkertainen arvokisamitalisti hämmästeli Mäen touhua Ylelle.

– Miten voi olla, että hänelle käy tuollainen moka? Hän oli tosi hyvässä vireessä. Hänellä oli avaimet kädessään, mutta hän alkoi miettimään jo seuraavan erän taktiikoita.

– Oli hämmentävää, että keskittyminen herpaantui ihan muualle. Emme ole nähneet Jonilta koskaan mitään tuollaista, Saarinen latasi Ylelle.

Tiistaina on uusi yritys. Canmoressa kilpaillaan perinteisen hiihtotavan sprintit.

Tästä Ylen juttu.

LUE MYÖS