Ampumahiihtolegenda Kaisa Mäkäräinen on nähty ajoittain myös hiihtokisoissa. Tänä talvena on tosin ollut varsin hiljaista.

Viikonlopuksi nainen sai kuitenkin yllättävän kutsun. Hän lähti mukaan Pohjois-Karjalan maakuntaviestiin. Se toi täysin erilaisen haasteen vapaalla hiihtotavalla normaalisti suksivalle Mäkäräiselle.

– Napsahti plussakeli ja pertsan 3km osuus. Mitä laitettaisiin?! Mun voidevarasto lupaa hyvää!

– Ei se täydellinen ole, mut kelpaa mulle ekaksi pertsan kisavoiteluksi. Vielä kun tämä vain toimisi huomenna. Sain kyllä pari vinkkiä, että mitä tuosta miun voidevalikoimasta kannattaa edes kokeilla, arvioi Mäkäräinen Instagram Storiesissa.

Mäkäräinen hoiti siis kakkososuuden Kontiolahden ykkösjoukkueessa. Samassa joukkueessa kilpailivat esimerkiksi ampumahiihdosta tutut Nastassia Kinnunen ja Tero Seppälä.

– Rehellisyyden nimissä: Latu vettyi testistä jonkun verran, ei luistanu ja pitokin oli turhan herkkä. Oli ihan hirveetä. Mut ihan kivaa silti, kirjoitti Mäkäräinen kisan jälkeen.

Mäkäräinen oli toki kakkososuuden nopein hiihtäjä. Toiseksi nopeiten osuuden vetänyt huippulupaus Iiris Voutilainen jäi yli kahdeksan sekuntia Mäkäräisestä.

LUE MYÖS