Krista Pärmäkoski oli lauantaina täysin omaa luokkaansa naisten 12 kilometrin vapaan hiihtotavan kisassa Kuopion Suomen Cupissa.

Pärmäkoski oli yli kaksi minuuttia kakkoseksi tullutta Vilma Nissistä nopeampi. Jasmin Kähärä taisteli kolmanneksi.

Esimerkiksi Kerttu Niskanen, Jasmi Joensuu ja Anne Kyllönen eivät kilpailleet lauantaina kotimaan kärkinimistä. Viaplayn asiantuntijana työskennellyt Juho Mikkonen esitti oman arvionsa Pärmäkosken menosta.

– Kyllä nämä aikaerot ovat repsahtaneet aivan hurjan isoiksi. Kyllähän se tästä kelistä johtuvaa on. Tällainen raaka vesikeli, raskas olosuhde ja Krista hiihtää tällä hetkellä niin kovaa kansainvälistä vauhtia, niin se tekee näistä eroista valtavia.

– Tämä oli varmasti Kristalle myös tärkeä harjoitus kohti sitä viimeistä maailmancupia (kauden loppua). Saa tällaisen harjoituksen ja pystyy tekemään reilun eron, arvioi Mikkonen.

Mikkonen ylisti Pärmäkosken menoa. Hän teki kuitenkin selväksi, että tämä oli karua katsottavaa muiden naisten kannalta.

– Jos vähän spekuloidaan tuota Kristan ylivoimaa tänään, niin tämä maasto on tänään kuitenkin maailmancup-tasoinen. Todella kova maasto. Tässä on se ominaisuus, joka on Kristan kannalta vahva. Hän on hapenotoltaan todella kova ja harjoitellut paljon ylämäkiä ikänsä, niin kyllä se noilla nousupätkillä vain teki isoa tuhoa. Kyllä meillä tuolla Kristan takana olevalla porukalla vain on selkeästi se, että ylämäkikapasiteettia pitää saada kovemmaksi.

– Erittäin positiivinen signaali (Pärmäkosken kannalta). Totta kai olisi ollut mielenkiintoinen nähdä Jasmi Joensuu ja Kerttu Niskanen ja se minkälaiseen vauhtiin he olisivat yltyneet Kristaan vastaan, mutta kyllä Kristan vauhti oli niin kovaa, että se olisi riittänyt korkealle, vaikka kaikki olisivat olleet mukana, arvioi Mikkonen.

LUE MYÖS