Maastohiihdon maailmancupissa kilpailtiin lauantaina Canmoren vapaan sprinttikisat. Voitot menivät Norjaan: naisissa juhlissa Kristine Stavås Skistad ja miehissä Johannes Kläbo.

Suomalaisten urakat päättyivät pettymykseen. Kaikki pääsivät erävaiheeseen, mutta jäivät ensimmäiseen erään.

Jasmin Kähärä oli 13:s, Jasmi Joensuu 14:s, Kerttu Niskanen 27:s ja Anne Kyllönen 28:s. Miehissä Lauri Vuorinen oli 13:s, Joni Mäki 14:s ja Niilo Moilanen 27:s.

– Karsinta oli hyvä ja varmasti parhaita, mitä on vapaalla ollut. Erässä ihan hyvän tuntuista menoa, mutta ei siinä oikein muuta sanottavaa jäänyt, kun että ei vaan kiri riittänyt. Loppu oli vähän heikko ja siinä joutui antautumaan. Tietääpähän ainakin, mitä treenata, että pystytään taistelemaan jatkopaikasta, kertoi Moilanen Hiihtoliiton tiedotteella.

Joni Mäki näytti hiihtävän taktisesti loistokkaan alkuerän. Suomalainen tuli alamäestä loistavasti ohi porukan ja oli marssimassa jatkoon. Aivan lopussa mies alkoi katsoa ympärilleen, ja kaksi vastustajaa paineli sivuilta ohi. Mäki taipui kolmanneksi ja jäi erään.

– Näytti niin kuin että ei edes yritä täysillä tuohon loppuun. Tapahtuuko siinä vain niin totaalinen hyytyminen, että katsoi vierestä, kuinka monta kaveria tulee ohi, hämmästeli Sami Jauhojärvi Viaplaylla.

Mäki itse kertasi kisaa ja tapahtunutta Hiihtoliiton tiedotteella.

– Alkuerä ei ollut kyllä vauhtihiihto. Ihan taktiikkahiihdoksi meni. Loppukirissä tuli ratkaisu. Itse sain pelattua ihan hyvät kortit loppusuoralle. Tulikin ihan hyvin loppumetreille asti, mutta sitten aloin liikaa miettiä, että mikä sijoitus olisi hyvä jatkon kannalta. Siinä tuli sitten nukahdus ja kaksi kaveria tuli ohi. Se oli sitten siinä. Täytyy unohtaa tämä kisaa ja jatkaa eteenpäin. Tässä on ihan hyviä matkoja jäljellä reissulla, avasi Mäki.

Lauri Vuorinen oli karsinnassa loistovauhdissa. Alkuerässä hän oli kuitenkin sitten aseeton lopussa.

– Harmittaa, ettei riittänyt kiri sitten aivan kahden parhaan joukkoon omassa erässä. Oli tietysti aika kova erä. Siitä sitten alkueristä pihalle. En ole tietenkään tyytyväinen päivän tulokseen. Ainakin hyvä kulku oli, jos tuosta ei muuta jäänyt käteen. Huomenna sitten uudestaan, viestitti Vuorinen.

LUE MYÖS