Peräti kolme suomalaista mieshiihtäjää ylsi tiistaina välieriin saakka Canmoren maailmancupin perinteisen sprinteissä. Lauri Vuorinen oli lopulta neljäs, Joni Mäki viides ja Niilo Moilanen 11:s.

Kaikki kolme suomalaista oli mukana samassa välierässä. Moilanen hoiti vetovastuun, mutta hyytyi ainoana ulos finaalista.

Suomalaiset olivat mukana jälkimmäisessä välierässä. Se tarkoitti, että palautumisaika oli lyhyempi finaalia ajatellen. Tuo myös tuntui, kun oli finaalin aika, myönsi Mäki Viaplaylle.

– Välierän jälkeen tuntui, että otti happoa. Ei vain ihan palautunut finaaliin. Aika purjeessa olin heti ensimmäisestä noususta lähtien. Onneksi kaverit hölläsivät vähän ja sain sitten pienen mahdollisuuden. Tyytyväinen olen, Mäki sanaili.

– Hieno kisa ja päivä takana. Uran paras maailmancup-sijoitus ja itseasiassa vielä ensimmäistä kertaa finaaliin pertsalla. Pertsalla ei ole aiemmin finaalipaikkaa tullut, niin olen kyllä tyytyväinen. Oli kyllä myös raskas päivä. Oli kova latu ja tosi kovia loppukiritaisteluita. Olen tyytyväinen tulokseen. Kolme meni siinä sen verran lujaa finaalissa, että siihen ei ollut kyllä palaa vastata loppukirissä, vaikka ei ihan optimaalinen ollut finaalissa loppusuoralle tulokaan, kertoi puolestaan Vuorinen Hiihtoliiton tiedotteella.

Mäki laittoi kisan pakettiin myös Instagramissa.

– Jätkien kans hyvää lyöntiä Canmoressa pertsan sprintissä. Vahva joukkuetulos ja itselle tän kauden paras sijoitus. Lauri Vuorisen kanssa ollaan painettu samoja kisoja menee viidentoista vuoden ajan niin makeeta päästä ottaa mittaa miehestä MC-finaalissakin. Tällä kertaa Late veti pidemmän korren. Seuraavaks jatketaan kisailua Jenkeissä Minneapoliksessa tulevana viikonloppuna! fiilisteli Mäki.

Norjan Johannes Kläbo voitti tuttuun tyyliinsä sprinttikisan.

Kuva tästä.

LUE MYÖS