Aleksi Valavuori on seurannut mielenkiinnolla viisiottelun MM-hallihopeaa napanneen Saga Vannisen ylistystä.

Valavuori otti kantaa asiaan X-palvelussa. Hän jakoi päivityksessä Ilta-Sanomien asiantuntijan Lauri Hollon kolumnin ja kertoi omia totuuksiaan.

– Yleisurheiluväellä on lähtenyt lapasesta Saga Vannisen mitalin mittasuhteet. Vanninen on huima urheilija, erittäin kova, mutta nyt kisattiin lajissa, jota ei edes arvokisoissa ole ja lähes kaikki maailman parhaat puuttuivat paikalta, paalutti korismies.

Vanninen otti viisiottelun MM-mitalin arvokisoissa, mutta urheiluvaikuttaja viittasi ilmeisesti siihen, että ulkoradoilla kilpaillaan seitsenottelussa eikä viisiottelussa. Valavuori taiteili sitten kynällään melkoisen vertauksen. Hän laittoi Vannisen suorituksen perspektiiviin ja toki myös ylisti naista.

– Vannisen MM-hopean mittasuhde on siis apaut sama, jos Leijonat saisi MM-hopeaa turnauksessa, jossa pelattaisiin kahden erän pelejä kisassa, josta puuttuisivat Kanada, USA, Ruotsi, Tsekki, Venäjä, Slovakia, Saksa ja Sveitsi. Finaalissa Suomi häviäisi Norjalle ja saisi MM-hopeaa. Tämä kaikki sanoneena Vannisella on kaikki edellytykset maailman TOP-3 seitsenottelijaksi ja se olisi todella hurjaa kauraa. Siitä olen samaa mieltä, että Vanninen on ehdottomasti täyden apurahan arvoinen urheilija, tässä ja nyt.

Päivitys tästä.

Aleksi Valavuori

@Valavuori
Yleisurheiluväellä on lähtenyt lapasesta Saga Vannisen mitalin mittasuhteet. Vanninen on huima urheilija, erittäin kova, mutta nyt kisattiin lajissa, jota ei edes arvokisoissa ole ja lähes kaikki maailman parhaat puuttuivat paikalta.

Vannisen MM-hopean mittasuhde on siis apaut…

LUE MYÖS