Krista Pärmäkoski oli lauantaina kolmanneksi paras suomalainen Falunin 10 kilometrin (p) kisassa. Kerttu Niskanen ja Johanna Matintalo ottivat kaksoisvoiton.

Pärmäkoski hävisi 50 sekuntia Niskaselle. Hän ei pystynyt missään vaiheessa haastamaan kärkiporukkaa.

Nainen myönsi rehellisesti, että kalusto oli kunnossa, mutta naisesta ei ollut tänään voittotaisteluun.

– Aika vaikea päivä. Silti olen ihan tyytyväinen. Yritin kiristää tuohon loppuun, mutta en ihan saanut siihen sellaista vetoa. Sitten sen ison Murhamäen päällä iski ihan hirveä vastatuuli. Varmasti kaikille tulee näitä puuskia, mutta siinä hetkessä tuntui, etten pääse pois sieltä. Siitä lähdin sitten laskemaan ja olin hapoilla, selvitti Pärmäkoski Viaplaylla.

Pärmäkoski puhui menostaan myös Ylelle. Hän myönsi, että fyysinen olotila ei ole ihanteellinen.

– Ihan tyytyväinen olen, mutta ei ollut missään nimessä helppo päivä. Alkaa vähän painaa raskas jalka. Välineet olivat kunnossa, niin kiva oli hiihtää. Vähän alkoi viimeisellä kierroksella pito herkempi, mutta se menee varmasti omaan piikkiin. Kun tulee väsy, niin ei jaksa pitää asentoa niin hyvin yllä, mutta taisteluvoitto. Oli melkoinen keli, mutta pois päästiin.

Suosittu hiihtotähti laittoi urakkansa pakettiin myös Instagramissa.

– Falun P10km. Jos oli Tourilla haastavia kelejä, niin ei ollut tämän päivän kelikään helppo huoltotiimeille Suomen rekka tarjosi kyllä kilpailukykyisen parin, mutta mehut oli syöty vielä tästä naisesta sen verran perusteellisesti, etten pystynyt pallipaikoista taistelemaan. Hieno päivä kuitenkin suomalaisittain, erityisesti Johanna Matintalon ensimmäinen top3-sijoitus normimatkoilla – eikä varmasti viimeinen! sanaili Pärmäkoski.

LUE MYÖS