Hiihtäjä Johanna Matintalon loppukausi on ollut todella onnistunut. Nainen oli lauantaina hienosti kakkonen 10 kilometrin perinteisen kisassa. Kyseessä oli naisen ensimmäinen palkintopallisija maailmancupin normaalimatkoilla.

Matintalosta on jo pitkään toivottu seuraavaa suurta suomalaista naishiihtäjää. Kerttu Niskanen ja Krista Pärmäkoski ovat pitkään kannatelleet Suomen naishiihtoa.

Matintalo on toistaiseksi tuonut suurimmat onnistumisensa sprintin puolella. Hän on itse vakuuttanut panostavansa menestystoiveisiin myös normaalimatkoilla.

Viaplayn viikonlopun selostuksissa nousi esille myös Matintalon lahjakkuus kestävyysjuoksun puolella.

– Nuorena alle parikymppisenä Kalevan kisoissa kultaa Kuopiossa 2014 tonnivitosella. Siinä on hänen juoksutaustansa ja millainen potentiaali siellä todella oli. Hän oli Suomen parhaimmistoa, hehkutti selostaja Jussi Eskola Viaplaylla.

Asiantuntija Sami Jauhojärvi ei malttanut olla tiputtamatta omaa totuuttaan. Hän teki yhden asian selväksi.

– Voin sanoa, että kun katsoo kansainvälistä juoksijakuntaa, niin ehkä teki fiksun valinnan. Veikkaan, että parempia tuloksia tuli kuitenkin maastohiihdon puolella, kun juoksussa olisi kansainvälisesti saavuttanut, näpäytti ”Musti”.

Jauhojärvi viittasi varmasti siihen, että hiihdossa on selvästi helpompi päästä maailman absoluuttiselle huipulle.

LUE MYÖS