Lahden maailmancupin hiihtokisat saivat suomalaisittain upean alun, kun menestystä tuli parisprintissä. Krista Pärmäkoski ja Johanna Matintalo hiihtivät naisten kilpailussa toiseksi. Iivo Niskanen ja Lauri Vuorinen olivat miehissä kolmansia.

Naisissa Suomen kakkosjoukkue Anne Kyllönen ja Jasmi Joensuu olivat päivän kuudensia. Miesten kakkosjoukkue Ristomatti Hakola ja Ville Ahonen oli seitsemäs.

– Todella hyvä päivä meiltä ja kaksi podiumia, joka ei ole ihan jokapäiväistä. Erityisen ilahduttavaa oli, että myös kakkosjoukkueet hiihtivät tänään todella hyvin ja usea hiihtäjä onnistui omilla osuuksillaan. Erityisen tärkeitä asioita olivat tänään, että onnistuimme vauhdinjaollisesti hyvin ja sitä myötä taktiikka toimi.

– Pysyimme pystyssä ja vaihdot onnistuivat. Aika haastava oli olosuhde ja se näkyi selkeästi. Oli paljon tapahtumia ja kaatumisia, jotka pystyimme tänään välttämään. Hieno alku kisaviikonlopulle ja lähdetään huomenna hakemaan lisää menestystä, valmentaja Ville Oksanen arvioi Hiihtoliiton tiedotteella.

Ristomatti Hakola laittoi kisan jälkeen parastaan kameroiden edessä. Yle haastatteli ensin kolmanneksi taistelleet Vuorisen ja Niskasen. Kun Hakola ja Ahonen pamahtivat haastattelupaikalle, sanoi Jämin Jänteen mies tuttuun humoristiseen tyyliinsä Ylen toimittajalle Laura Arffmanille: ”Kysy nyt meiltäkin jotain.”

Hakola laittoi kisan jälkeen päivän pakettiin myös Instagramissa.

– Täällä on kaikessa hiljasuudessa koitettu murjoa miestä kuntoon loppukauden kisoihin. Pienet terveyshaasteet on meinannu mutkistaa matkaa, mutta koitetaan silti vääntää onnistuneita suorituksia. Lahden MC avattu pariviestillä. Kohtuullista tekemistä – karstat koneesta ja kohti huomista kisaa. Tulkaahan ladun varteen!!! sanaili Hakola.

LUE MYÖS