Kerttu Niskanen ja kumppanit kilpailevat tänä viikonloppuna kauden viimeisissä maailmancupin kilpailuissa.

Niskanen on ollut jälleen kerran Suomen naisten joukkueen johtotähti. Viime vuonna normaalimatkojen kokonaiscupin voittanut Niskanen on nyt saman cupin viidentenä ja kokonaiscupin kuudentena (viime kaudella kolmas).

– Päin helvettiähän tämä on mennyt, täräytti nainen Ylen haastattelussa huvittuneena.

Niskanen on saanut kauden aikana myös osansa kritiikistä. Ylen asiantuntija Ville Nousiainen on esimerkiksi hämmästellyt, miten nainen on jättänyt väliin viestikisoja.

– Jokainen voi kokeilla hypätä minun housuihini ja hiihtää tämänkin määrän. Kyllä tässä on ahkeroitu omasta mielestäni. Kun haluaa yrittää mahdollisimman hyvää tulosta, niin pitää myös osata karsia, mitä pystyy, selvitti Niskanen logiikkaansa Ylelle.

Esille nousivat myös toisen asiantuntijan Aino-Kaisa Saarisen puheet. Hiihtolegenda epäili, että Niskanen kunto jäi Atlantin toiselle puolelle Pohjois-Amerikan-kiertueelle.

– Vanhuus kai sillä Aikulla on tullut, näkeekö hän väärin? Joku mainitsi, että kunto jäi jo Tourille, mutta minun mielestäni ihan hyvä vauhti on vielä löytynyt. Päivän vire vaikuttaa, oli kunto millainen tahansa, sanoi nainen naurun seasta.

Tästä Ylen juttu.

LUE MYÖS