Kerttu Niskanen ja Johanna Matintalo ottivat komean kaksoisvoiton naisten 10 kilometrin (p) kisassa Falunin maailmancupissa. Suomalaisten mahtipäivän jälkeen kuultiin myös paljon kriittiisiä ääniä.

Yksi päivän pettymyksistä oli Ruotsin Frida Karlsson. Viime viikolla Holmenkollenin 50 kilometrin perinteisen kisan voittoon dominoinut hiihtotähti oli nyt 14:s ja hävisi voittajalle minuutin ja 22 sekuntia.

Ruotsin joukkueen kalusto ei ilmeisesti ollut toivotulla tasolla. Karlssonia ei kuitenkaan säästelty vuonomaassa. Norjalaisasiantuntijat tekivät omat huomionsa.

– Frida Karlsson on ollut joulun jälkeen maailman paras hiihtäjä normaalimatkoilla, joten on yllättävää, että hän on niin huono tänään. Mutta näin, että hänellä oli huonot sukset. Ikävää Fridan kannalta, sanoi Viaplayn Niklas Dyrhaug.

– Tänään hänellä ei ollut kalustoa taistella voitosta. Se on tietenkin pettymys Fridalle. Hän oli yhdessä Niskasen kanssa iso suosikki kisaan.

Norjalaisasiantuntija Fredrik Aukland keskittyi puolestaan kritisoimaan Norjan naisten menoa. Heidi Weng (7:s) oli ainoana norjalaisena kymmenen parhaan joukossa.

– Norjan naisten hiihdon taso on, etenkin maajoukkueessa, kaukana siitä, missä sen pitäisi olla. Töitä on tehtävänä, päivitteli toinen ex-hiihtäjä Viaplaylla.

LUE MYÖS