Kerttu Niskanen oli lauantaina täysin omaa luokkaansa naisten 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan takaa-ajokisassa Äänekosken SM-hiihdoissa.

Niskanen sai lähteä kisaan hyvistä asetelmista. Hän murskasi lopulta kakkoseksi tulleen Krista Pärmäkosken, joka taipui minuutin ja 44 sekuntia voittajalle.

– 19 sekuntia oli se ero Kristaan (ennen takaa-ajoa), niin se oli ihan turvallinen ero, mutta rankka keli ja tällainen vesikeli, niin päivittäisiä heittoja voi kalustollakin olla, niin totta kai piti lähteä reippaasti matkaan, selvitti Niskanen Viaplaylle.

Äänekoskelle oli saapunut suuri joukko suomalaisia hiihtofaneja. He laittoivat parastaan.

– Tänään oli tosi paljon porukkaa ladun varressa. Kannustus oli kyllä kovaa. Sanotaanko, että hiihdin lopun kyllä ihan yleisön takia. He huusivat, että ”hanaa, hanaa”. Ymmärrän täysin, että he ovat tulleet tänne katsomaan meidän vauhtiamme, niin koitin tarjoilla yleisölle, mitä he haluavat, fiilisteli loppuun saakka hirmukyytiä painanut Niskanen.

Eilen epäonnistunut Johanna Matintalo onnistui tänään. Hän nousi viidenneltä sijalta SM-pronssille. Matintalo hävisi toki yli kaksi minuuttia Niskaselle.

LUE MYÖS