Iivo Niskanen on edelleen Suomen miesten hiihdon ykkösnimi. Perttu Hyvärinen on tehnyt kuitenkin taustalla vahvaa työtä.

Hyvärinen on ainoa suomalaismies, joka voitti maailmancupin kisan kaudella 2023–2024. Mies oli myös mainiossa vedossa Äänekosken SM-hiihdoissa, joissa tuli kultaa 10 kilometrin vapaan hiihtotavan väliaikalähtökisassa ja 15 kilometrin perinteisen takaa-ajossa.

Monet odottivat jotain muutakin. Hyvärinen oli mainiossa vedossa Tour de Skillä, mutta oli puolestaan ensimmäisen normaalimatkan kisan jälkeen täysi turisti Pohjois-Amerikan-kiertueella.

Fanit ja asiantuntijat pelkäsivät tutun kaavan toistuvan: Perttu Hyvärinen romahtaa loppukaudesta. Toisin kuitenkin kävi. Iltalehden hiihtoasiantuntija Reijo Jylhä arvioi asiaa lehdelle.

– Totaalista romahdusta, mitä esimerkiksi Pekingin vuoden 2022 olympiakisojen jälkeen tuli, ei ole nyt tullut, muistutti Jylhä IL:lle.

– Tällä kaudella Pertun monttu oli lyhempi ja matalampi. Kun sieltä palauduttiin, sen jälkeen tuloskunto tuli uudelleen esiin. Perttu hiihti elämänsä parhaan kauden, Jylhä pamautti.

Tästä Iltalehden juttu.

LUE MYÖS