Maastohiihdon maailmancup jatkui lauantaina Falunissa 10 km perinteisen kilpailulla. Kerttu Niskanen ja Johanna Matintalo johdattivat Suomen kaksoisvoittoon. Muista suomalaisista Jasmi Joensuu oli 29:s, Anne Kyllönen 43:s ja Katri Lylynperä 46:s.

Matintalon kisa oli erittäin nousujohteinen. Hän jäi lopulta vain 4,2 sekuntia Niskaselle. Hän sai täyden kuvan menostaan vasta loppuvaiheessa.

– Viimeisessä sprinttinousussa Oksasen Ville (maajoukkueen valmentaja) huusi, että nyt taistelet koko kisassa oikeasti podiumista, että pitää olla hyvä loppu, jos haluat podiumin. Tein työtä käskettyä ja uskon, että muihin verrattuna oli aika hyvä tuo loppu. Yllättävän lähelle Kerttukin sitten jäi lopulta. Totta kai siinä monta sekuntia siinä oli, mutta ei se voittokaan kovin kaukana ollut, niin tosi hyvät fiilikset, avasi Matintalo Viaplaylla.

Matintalo muistutti siitä, että naisen kykyihin normaalimatkoilla ei ole täysin uskottu. Nyt nuo kriitikot voivat olla hiljempaa.

– Pari podiumia sprintistä on. Musta tuntuu, että olen saanut vähän sellaisen leiman, että siellä sprintissä ne mun menestykset on saavutettavissa jos. Tuntuu, että kovin moni ei uskonut siihen, että pystyn distanssillakin palkintopallille nousemaan. Totta kai itsellläni on siihen ollut koko ajan usko. Itselleni osoitus siitä, että pystyn jatkossa toivottavasti olemaan hyvä allround-hiihtäjä (yleishiihtäjä) ja pärjään sprinteissä ja normaalimatkoilla.

Viaplayn toimittaja Ville Klinga otti esille sen, että Matintalon tulokset ovat parantuneet loppukaudesta. Siihen on naisen mukaan selvä syy.

– Terveenä on oltu vuodenvaihteesta saakka. Uskon, että ilman sitä koronaa olisi oltu tällä tasolla jo kesken kauden – tai aikaisemmin kaudella, näki Matintalo.

LUE MYÖS