Iivo Niskanen on ehtinyt voittaa urallaan muun muassa MM-kultaa ja kolme olympiakultaa. Kaikkea tavoittelemaansa mies ei kuitenkaan ole saanut palkintokaappiinsa vielä.

Niskanen tavoitteli sunnuntaina uransa ensimmäistä voittoa Holmenkollenin 50 kilometrin kisassa. Hän taipui yhdeksänneksi.

Seuraavaksi Holmenkollenin kuninkuusmatka hiihdetään perinteisellä luultavasti vasta vuonna 2027. Niskanen on tuolloin 35-vuotias.

Iltalehden asiantuntija Reijo Jylhä kommentoi Niskasen mahdollisuutta voittaa vielä legendaarinen kisa. Hän epäili sitä, kestääkö urheilija noin kovaa henkistä rasitusta.

– Iän puolesta tavoite ei ole haudattu, mutta kun tavoitteet ovat noin kovia ja vain voitolla on merkitystä, niin miten kauan hän jaksaa henkisesti, arvioi Jylhä Iltalehdelle.

Niskasen kausi on ollut vaikea terveysmurheiden vuoksi. Parhaana tuloksena on kakkossijat Lahden maailmancupin 20 kilometrin (p) kisasta ja Rukan 10 kilometrin (p) kisasta.

Iltalehden jutussa nostettiin esille se, että Niskanen on viimeksi voittanut maailmancupin kisan 27. helmikuuta 2022 – eli yli kaksi vuotta sitten.

– Se varmasti mietityttää häntä, myönsi Jylhä IL:lle.

Tästä Iltalehden juttu.

LUE MYÖS