Norjalaisen hiihtolegendan Therese Johaugin mahdollinen paluu ensi vuoden MM-kisoihin on yksi suurista puheenaiheista hiihtomaailmassa.

Norjalaislehti VG uutisoi jo hiljattain näyttävästi, että nainen on päättänyt tehdä paluun. Johaug itse hämmästeli noita väitteitä myöhemmin NRK:lla ja kiisti tehneensä ratkaisua asian suhteen.

Tyhjästä VG ei ollut juttua tehnyt. Se perusti kirjoituksensa nimittäin Johaugin Engadinin hiihtokisan järjestäjille antamaan haastatteluun. Se oli nähtävillä ennen kilpailua, jonka Johaug voitti.

– Therese Johaug haluaa olla ensimmäinen maailmanmestari 50 kilometrillä, luki jutun yhteydessä.

Instagramissa ja Youtubessa julkaistu haastattelu on kuitenkin kadonnut kuin tuhka tuuleen, kertoo Expressen. Lehti tiedusteli asiasta Engadinin lehdistövastaavalta.

– Meidän on valitettavasti täytynyt poistaa video sosiaalisesta mediasta, eikä sitä enää ole pahoittelut! viestitettiin Expressenille.

Viestintäpomo Catherine Tgetgel ei suostunut kertomaan ruotsalaislehdelle enempää asiasta. Johaugin manageri Jörn Ernst kiisti, että hän olisi pyytänyt poistamaan haastattelun. Hän ei tiennyt, oliko asialla Johaug itse.

VG:n toimittaja kertoi, mitä Johaug sanoi hänen mukaansa poistetulla videolla.

– Hän sanoi englanniksi, että ”I want to and I hope to be in Trondheim” (MM-kisoissa). Suoraan käännettynä se tarkoittaa: ”Haluan olla Trondheimissa.” Hän ei ole koskaan aiemmin mennyt niin pitkälle lausunnoissaan, kommentoi toimittaja Camilla Vesteng Expressenille.

– Ongelma oli se, että haastattelu tehtiin englanniksi. Jos hän olisi puhunut norjaa, olisi hän ilmaissut itseään varmasti eri tavalla, uskoi Vesteng.

LUE MYÖS