Joni Mäki jäi Falunin maailmancupin perinteisen sprintissä lopulta ensimmäiseen erävaiheeseen.

Mäki harmitteli jo kisan alla sitä, että hän ei ole ollut terveysmurheiden vuoksi täydessä tikissä, vaikka Lahden maailmancupissa tuli upea finaalipaikka sprintissä.

Nyt Mäki lähti rohkealla taktiikalla omaan eräänsä. Mies otti johtopaikan, kunnes hän hyytyi pahemman kerran. Mäki laittoi kisansa pakettiin Hiihtoliiton tiedotteella.

– Falunin sprintti. Ihan jees päivä. Drammenista saatiin hommat vähän parempaan käännettyä. Kahdessa päivässä mitä vain oli tehtävissä. Ihan hyvään suuntaan saatiin kelkka käännettyä. Tuo oli se, mitä tänään oli mahdollisuus saada. Kunto ei kyllä riittänyt tällä hetkellä tämän parempaan.

– Omaan vetoon vähän kuolin. Loppuun oli sitten aika hengetöntä menoa, mutta ihan ok tulos lähtökohtiin nähden. Hyvä kausi takana. Tämä oli viimeinen kisa itselleni maailmancupissa, niin oikein ok päätös hyvälle kaudelle. Tästä lähdetään vielä parantamaan, selvitti Mäki.

Viaplayn asiantuntija Sami ”Musti” Jauhojärvi teki omat huomionsa Mäen vedosta. Hän veti tylyt johtopäätökset.

– Selvästi happo iski jo tähän toisen nousun loppuosaan ja varsinkin tähän hyllylle. Ei enää vain jalka toiminut yhtään, arvioi olympiavoittaja.

Mäki sijoittui maailmancupin sprintticupin 11:nneksi. Lauri Vuorinen oli yhdeksäs cupissa, jonka Johannes Kläbo voitti odotetun ylivoimaisesti.

LUE MYÖS