Kerttu Niskanen otti lauantaina kauden kolmannen voittonsa hiihdon maailmancupissa. Hän oli ykkönen Falunin 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan kisassa. Johanna Matintalo oli kilpailun kakkonen.

Niskanen johti kisaa alusta loppuun. Tiukille se kuitenkin meni, sillä Matintalo otti naista hurjasti kiinni lopussa ja hävisi vain reilut neljä sekuntia maalissa.

– Lähdin aika kovaa. Aika lyhkäsiä ovat nuo nousupätkät, ja erikoinen keli oli. Todella haastavaa oli ylipäätään nähdä noissa laskuissa ylipäätään mitään… Meni ihan suunnitelmien mukaan, kommentoi nainen itse Viaplaylle.

Virpi Sarasvuo (aiemmin Kuitunen) seurasi Niskasen hiihtoa Viaplayn asiantuntijana. Sarasvuo kertoi tajunneensa välittömästi, mitä Niskanen lähtee tekemään. Alun veto oli hurja.

– Kyllä heti näki lähtösuoralla, että oli ihan hirvittävä ero kilpakumppaneihin. Niin kuin Kerttu itsekin haastatteluissa sanoi, niin hän pyrkikin lähtemään kovaa. Toki se hieman loppumatkasta kostautuikin. Tai sanotaan nyt kummin päin, mutta Matintalo tuli todella lähelle lopussa.

– Kyllä Niskanen oli tässä lopussa myös aika tiukilla. Kone kestää kuitenkin tätä kuritusta, ja hän jaksoi maaliin saakka ja otti voiton tänään, kehui Sarasvuo.

Falunissa kilpaillaan vielä sunnuntaina 20 kilometrin vapaan hiihtotavan matkat.

LUE MYÖS