Kerttu Niskanen otti lauantaina hienon voiton Falunin kymmenen kilometrin perinteisen hiihtotavan kisassa. Ylen asiantuntija Aino-Kaisa Saarinen reagoi myös näkemäänsä.

Saarinen ehti nimittäin Holmenkollenin kisan jälkeen pohtia, ovatko Niskasen eväät syöty.

– Kertun paras kunto taisi kuitenkin jäädä rapakon taakse, Saarinen arvioi Ylelle.

Saarinen myönsi Niskasen uroteon jälkeen Ylen chatissa, että nyt on pyydettävä anteeksi.

– Mainitsin, että Kertun terävin kunto taisi jäädä rapakon taa, mutta arvelin kuitenkin hänen hiihtävän hyvällä vireellä ja suksella palkintopalille, joten hieman meni arvio väärin. Tätä jo anteeksi pyysin, selvitti Saarinen Ylelle.

Saarinen ei kuitenkaan taipunut täysin. Legenda teki selväksi, että ei hän aivan kassalla ollut omasta mielestään,

– Lahti, Kollen ja Drammen eivät olleet Kertulle yhtä hyviä kuin Pohjois-Amerikan tulokset. Myös hiihto oli tahmeamman näköistä. Sanoin samassa haastattelussa, että kun oikein hyvä päivä sattuu kohdilleen ja huolto onnistuu, niin podium on mahdollinen. Eli ei se ennustukseni ihan vihkoon mennyt, Saarinen avasi Ylelle.

Kerttu Niskanen oli itse tyytyväinen nainen. Hän kommentoi voittoaan Hiihtoliiton tiedotteella.

– Oli kertakaikkisen hieno päivä! Maailmancupkauden viimeinen pertsan kisa, niin kyllähän tähän päivään oli kovat odotukset. Halusin taistella palkintopallista ja myös voitosta. Viime vuonna pystyin täällä voittamaan, niin tietenkin sitä piti lähteä puolustamaan. Mielenkiintoisen kelin vielä viskasi tälle päivälle – se toi pienen lisäjännityksen päivään.

– Oli hienoa, että pystyin hallitsemaan kisaa alusta loppuun. Tai no, viimeisen kilometrin laskupätkällä takaa-ajajat tulivat lähemmäs, mutta onneksi ero oli mäen päällä sen verran selkeä, että pystyin sen voiton siitä saamaan, fiilisteli Niskanen.

Tästä Ylen juttu.

LUE MYÖS