Suomen viides perättäinen miesten lentopallon EM-lopputurnaus käynnistyi perjantaina myöhäisiltana tappiolla hallitsevalle Euroopan mestarille Venäjälle erin 0-3 (20-25, 19-25, 23-25).

Suomen illan hahmo oli peräti seitsemän ässää takonut hakkuri Lelu Ojansivu.

Venäjän hakkuri Maxim Mikhailov oli kovalla pelipäällä ja samoin jättimäinen keskikaksikko Dmitri Muserski (218 cm) ja Artem Volvich (208 cm). Mikhailov tykitti syöttöruudussa kaksi ensimmäistä erää venäläisille hyökäten myös todella vahvasti. Kaikkiaan Venäjä pelasi erittäin vahvasti ja sen hyökkäys oli huimalla tasolla.

Päävalmentaja Tuomas Sammelvuo:

– Ensinnäkin olen erittäin ylpeä joukkueesta. Pelattiin varmasti Venäjää vastaan meidän parasta lentopalloa, ei vain riittänyt. Täytyy sanoa, että Venäjä oli hyvä: hyökkäysprosentti 70. Ei päästy siihen riittävästi kiinni. Pahat syötöt olisi pitänyt saada korkealle peliin. Mekin syötimme erittäin hyvin, mutta vastustaja oli erinomainen. Hyökkäyspelissä he olivat selkeästi parempia.

– Katseet on jo huomisessa. Tosi luottavainen ja hyvä fiilis jäi tästä pelistä. Tunnelma hallissa oli jotain ihan mieletöntä. Serbialla oli avauspeli vähän hakemista. Todella hermoileva peli heiltä.

Suomi kohtaa alkulohkon toisessa ottelussa lauantaina Serbian kello 16 Suomen aikaa ja päätöspelissä sunnuntaina Slovakian klo 16.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote