Irlannin avoimet alkavat joulukuun 2. päivä Dublinissa. Irlantiin suuntaa suomalaisista suuri joukko: Eetu Heino, Kalle Koljonen, Henri Aarnio, Joonas Korhonen, Kasper Lehikoinen, Airi Mikkelä, Jenny Nyström, Sonja Pekkola ja Riikka Sinkko.

Aarnio, Korhonen ja Lehikoinen aloittavat turnauksen karsinnoista keskiviikkona ja muut suoraan pääsarjasta torstaina.

Korhonen (mrank 356) kohtaa karsintojen avauskierroksella englantilaisen David Kingin (mrank 1111). Korhosen ottelu on suomalaisten otteluista ensimmäisenä ja käydään Suomen aikaan klo 13.00 alkavista otteluista järjestyksessä toisena.

– Hyvillä mielin lähden Irlannin kisaan. Tuntuu, että viimekisasta on jo ikuisuus, vaikka ei siitä taida olla kun puoltoista viikkoa, Korhonen kommentoi sulkapalloliiton tiedotteessa.

Aarnio (mrank 204) aloittaa miesten kaksinpelit karsinnoista ja suoraan toiselta kierrokselta. Vastustaja selviää vasta kun ensimmäinen kierros on käyty. Aarnion ottelu käydään Suomen aikaan klo 15.50.

– Tuttu kisa ja ihan hyvä halli missä pelataan. Kiva lähtee pelaamaan vikaa kisaa ennen joulutaukoa. Hyvillä fiiliksillä!, Aarnio kertoo.

Lehikoinen (mrank 186) on karsintojen kakkossijoitettu ja aloittaa karsinnat myös suoraan toiselta kierrokselta. Vastaansa hän saa Ruotsin Daniel Ojaaarin (mrank 321). Ottelu alkaa klo 17.15 Suomen aikaan.

Torstaina Irlannin avoimissa käydään alkukierrokset ja perjantaina puolivälierät sekä välierät. Suomalaisten ottelu torstaina aloittavat sekanelinpelillä Aarnio ja Nyström klo 11.30 Suomen aikaan.

Heino (mrank 101) saa pääsarjan ensimmäisellä kierroksella vastaansa Tanskan Kim Bruunin (mrank 105). Kansainvälisissä turnauksissa Heino on viimeksi kohdannut Bruunin vuonna 2013 Saksan avoimissa ja voitti miehen suoraan kahdessa erässä.

– Tavoite on vaan lähteä nauttimaan pelaamisesta ja löytää rentous pelata, kommentoi Heino tavoitteitaan turnauksen osalta.

Koljonen (mrank 140) kohtaa avausottelussa puolalaisen Michal Rogalskin (mrank 98). Viimeaikaisia kohtaamisia on yhteensä kolme ja otteluvoitot ovat Koljoselle 2-1. Viimeisin kohtaaminen oli Puolan kansainvälisessä sulkapalloturnauksessa syyskuussa, jolloin Koljonen vei voiton kahdessa erässä.

Mikkelä (mrank 84) saa ensimmäisellä kierroksella vastaansa englantilaisen Fontaine Mica Chapmanin (mrank 73). Naiset ovat kohdanneet viimeksi naisjoukkueiden EM-kisoissa vuonna 2014, jolloin englantilainen voitti ottelun.

– Fontainea vastaan olen tosiaan pelannut vain kerran ja sekin melko kauan sitten, joten en hirveästi osaa hänestä sanoa. Mutta fiilikset omasta pelistä on hyvät!, Mikkelä kommentoi.

Pekkola (mrank 188) kohtaa avausottelussaan Viron Kati Tolmoffin (mrank 90). Pekkola ja Tolmoff ovat kohdanneet viimeksi tämän vuoden alussa Virossa, jolloin Tolmoff vei voiton.

a Sinkko (mrank 232) saa avausottelussa vastaansa turnauksen ykkössijoitetun saksalaisen Karin Schnaase (mrank 32).

Nyström ja Pekkola (mrank 205) aloittavat suoraan toiselta kierrokselta, jossa vastaansa saavat turnauksen kolmossijoitetut venäläiset Ekaterina Bolotovan ja Evgeniya Kosetskayan (mrank 48).

– Irlannin kisa on tavallaan entuudestaan tuttu kisa, mutta viimeksi se oli matalampi, Future tason kisa. Sama paikka kuitenkin. Kovat ovat vastukset, varsinkin naisten nelinpelissä, Nyström arvioi.

Aarnio ja Nyström (mrank 102) kohtaavat sekanelinpelin avauskierroksella englantilaiset Ben Lanen ja Jessica Pughin (mrank 205).

– Sekanelinpelissä on mahdollisuudet voittaa ehkä jopa kaksi peliä, mutta hyvin pitää pelata, että se onnistuu, Nyström kertoo.