Ammattinyrkkeilijä Niklas Räsänen nousi EU-listalle vuosi sitten. Nyt hänet on nimetty sarjansa hallitsevan mestarin Mariano Hilarion viralliseksi haastajaksi. Tällä hetkellä keskittyminen on kuitenkin kohdistunut täysin Olavinlinna Boxing Night -illan otteluun. Tyrmäystä sopii odotella, Räsänen lupailee.

Keskiraskaassa sarjassa ottelevan Räsäsen ottelutilasto on vakuuttava: 12 ottelua ja yhtä monta voittoa. Miehestä huokuu samanaikaisesti nöyryyttä ja raakaa voitontahtoa. Syksyllä 30 vuotta täyttävä nyrkkeilijä tekee tinkimätöntä työtä noustakseen huipulle, josta osoituksena miehen nousu sarjansa EU-mestarin Hilarion viralliseksi haastajaksi. Tällä hetkellä mies kuitenkin keskittyy valmistautumisessaan Olavinlinnan nyrkkeilyiltaan, jossa hän kohtaa Emmanuel Feuzeun kymmeneräiseksi kaavaillussa ottelussa.

– Uutinen toi ehdottomasti lisää fokusta kaikkeen tekemiseeni. Olen kelaillut mielessäni, mitä valmistautuminen 12-eräiseen otteluun vaatii, kuunnellut Pekkaa (Mäkeä) ja yrittänyt tässä samalla sisäistää mestaruusotteluun vaadittavia asioita. Haave mestaruusotteluun pääsystä on nyt niin lähellä toteutuakseen, että se haastaa minua tekemään asioita yhä paremmin ja tarkemmin. Vaikka teen aina treeneissä ja kehässä parhaani, huomaan itse eron siinä, miten fokukseni on terävöitynyt, summaa Räsänen mietteitään uutisesta.

– Katsoin Hilarion mestaruusottelun ja mietin, miten hienoa olisi päästä ottelemaan tittelistä, mutta ei mennä asioiden edelle. Seuraavaksi otellaan Olavinlinnassa.

Olavinlinnan yleisölle Räsänen lupailee tyrmäystä, mutta on valmis ottelemaan täydet kymmenen erää.

– Olen ollut Olavinlinnan jokaisessa nyrkkeilyillassa mukana. On mukavaa, että savonlinnalaiset ovat olleet kiinnostuneita seuraamaan minun urakehitystäni. On kiva päästä taas näyttämään, miten olen tässä vuoden aikana kehittynyt. Olen kovassa kunnossa ja valmis ottelemaan kaikki erät. Mutta luulenpa, että päätän matsin tyrmäykseen.

Olavinlinnan Boxing Night -illan jälkeen miehellä on edessä lyhyt loma ja tauko harjoittelusta.

– Matsin jälkeen maltan pitää viikon tauon, sitten tulee jo halu tulla takaisin töihin. Nyrkkeily on minulle elämäntapa, minä elän ja hengitän tätä lajia. Innostun uuden oppimisesta aina niin paljon ja nyt silmissä siintää eka tittelimatsi ja kaikki mitä siitä eteenpäin – onneksi olen myös oppinut olemaan armollinen keholle ja suomaan sille tarvittavan levon.

Olavinlinna Boxing Night -ammattinyrkkeilyilta lauantaina 13. elokuuta. Ilta on nähtävissä myös MTV katsomossa.

Lähde: Tiedote