Rukakeskus Oy ja Ski Sport Finland tekivät kolmivuotisen yhteistyösopimuksen.

Rukan hiihtokeskus ja Suomen alppi- ja freestylehiihdon kattojärjestö Ski Sport Finland ovat pitkään tehneet menestyksekkäästi yhteistyötä ja tuo työ jatkuu yhä antoisampana. Ruka ja SSF solmivat yhteistyösopimuksen, jonka tavoitteena on edesauttaa freestylelajien maajoukkueurheilijoita ja ko. lajien menestystä mm. varmistamalla erinomaiset valmennus- ja kilpailuolosuhteet Rukalla.

Tavoitteena on lisäksi vahvistaa ja vakiinnuttaa Rukan asema Suomen kärkikeskuksena freestylelajien kilpailijoiden harjoittelu- ja kilpailukohteena. Rukasta tuli sopimuksen myötä myös Ski Sport Finlandin freestylelajien pääyhteistyökumppani.

Rukalla on investoitu monipuolisiin harjoittelufasiliteetteihin freestylelajeissa. Hiihtokeskus on toiminut näyttämönä vuoden 2005 MM-kilpailuissa ja viimeiset kuusi vuotta kumparelaskun maailmancup on startannut Rukalta.

– Lajiliiton yhtenä merkittävänä tehtävänä on luoda tasokkaita harjoitusolosuhteita harrastajille juniorista huipulle maassamme. Rukan freestylelajien valmennuskeskus mahdollistaa suomalaisten harjoittelemisen huippuluokan kansainvälisisissä olosuhteissa. Rukan kokonaisuutta tukee tiivis yhteistyö liiton, keskuksen ja Kuusamon kaupungin välillä ja yhteinen tahtotila kehittää niin olosuhteita kuin kansainvälistä kilpailu- ja harjoittelutoimintaa. Rukan pitkä lumikausi tukee kokonaisuutta, kommentoi Ski Sport Finlandin toimitusjohtaja Marko Mustonen.

– Rukalle pitkäaikainen yhteistyö Ski Sport Finlandin kanssa on ollut erittäin tärkeä. Freestylelajien kautta olemme saaneet keskuksellemme myös merkittävästi kansainvälistä tunnettuutta ja on hienoa, että näille asioille saadaan toivottua jatkumoa, lisää Rukakeskuksen paikallisjohtaja Matti Parviainen.

Lähde: Ski Sport Finland