Ari-Pekka Liukkonen edusti Suomea Tokion maailmancupkisassa, joka lähestyvien MM-uintien vuoksi pullisteli japanilaisia. Poikkeuksellisen kova taso karisti Liukkosenkin finaaleista.

Maailmancupin toiseksi viimeinen osakilpailu oli hyvin kovatasoinen, sillä kyseessä oli myös isäntämaa Japanin omat karsinnat joulukuisiin lyhyen radan MM-kilpailuihin, ja mukana olivat kaikki kynnelle kykenevät japanilaisuimarit. Tämä heijastui paljon kovempina karsinta-aikoina illan finaaleihin, esimerkiksi miesten 50 metrin rintauinnissa viime viikonlopun Singaporen osakilpailussa finaaliin vaadittiin melkein puoli sekuntia vaatimattomampi tulos kuin Tokiossa.

Liukkonen jäi kynnenmitan finaalista

Liukkonen jäi ilman finaalipaikkaa päämatkallaan 50 metrin vapaassa keskiviikkona Tokiossa. Liukkonen jäi alkuerien kymmenenneksi vain kahden sadasosasekunnin päähän finalisteista. Liukkosen tulos 21,76 uupui hänen viime viikonlopun kauden kärkiajastaan reilut kolme kymmenystä.

– Muuten hyvä uinti, mutta huono maaliintulo, olisi pitänyt liu’uttaa jo edellisellä vedolla maaliin, siinä tärvääntyi varmasti paljon enemmänkin kuin tuo kaksi sadasosaa, Liukkonen raportoi Tokiosta.

Kahdeksasta finalistista peräti puolet ovat isäntämaa Japanin uimareita. Alkuerien nopein oli brittien Benjamin Proud ajalla 21,51. Erät olivat todella tasaiset, sillä finalistit mahtuivat 0,23 sekunnin sisään.

Tiistaina Liukkonen ui 100 metriä vapaata ja 50 metriä rintaa. Vapaauinnissa hän oli 34:s ajalla 50,06, kun finaaliin vaadittiin 48,22. Rintauinnissa hän oli 15:s ajalla 27,56, finaalin karsintaraja oli 27,34.

Liukkonen jatkaa maailmancupia kisasarjan päätöstapahtumassa Hong Kongissa 29.-30. lokakuuta, jolloin mukana on myös suomalaisista myös Hanna-Maria Seppälä.

Lähde: Uimaliitto