Serbialainen Novak Djokovic vaihtoi juuri ennen Ranskan avoimia vanhat valmentajansa yhdysvaltalaiseen tennislegendaan Andre Agassiin.

Yhteistyö alkoi mainiosti, kun ATP-rankingissa kakkosena oleva Djokovic murskasi listalla sijalla 77 olevan Espanjan Marcel Granollersin tyylipuhtaasti 6-3, 6-4, 6-2.

– Hän syötti välillä erittäin hyvin, sen osoittaa kahden ja puolen tunnin mittainen ottelukin. Toinen erä oli tiukka, mutta kolmannessa pääsin hyvään rytmiin mukaan. Olen tyytyväinen, että selvisin kolmessa erässä. Nyt on paljon helpompaa pelata täällä, kun otin voiton viime vuonna ensi kertaa, paljon paineita putosi harteilta, Djokovic sanoi Eurosportilla.

– On ollut mukava työskennellä Agassin kanssa, hän on erinomainen mentori ja valmentaja. Yritämme viettää aikaa yhdessä niin paljon kuin mahdollista. Toivottavasti yhteistyöstämme tulee pitkäaikainen.

Djokovicin peli on takkuillut pahasti koko alkukauden, mutta nyt näyttää paremmalta. Hän voitti Ranskan avoimet viime vuonna, mutta tuolloin rannevaivainen massakenttäspesialisti Rafael Nadal ei ollut mukana.

Rankingin nelonen, loistavasti kauden avannut Nadal rökitti avauskierroksen ottelussaan Ranskan Benoit Pairea (ATP-45) vielä karummin, erät espanjalaiselle 6-1, 6-4, 6-1.

Nadal on voittanut Ranskan avoimet hämmästyttävästi yhdeksän kertaa.