Uinnin kotimaisen GP-sarjan kolmas osakilpailu käydään pitkällä radalla Espoossa tulevana viikonloppuna. 21.–22. maaliskuuta Espoossa starttaa yhteensä 468 uimaria 45 seurasta. Suomen kärkiuimarit ovat paikalla lukuun ottamatta Yhdysvalloissa harjoittelevia huippujamme.

Rion olympiauintien näyttöaika alkoi 1. maaliskuuta, joten Espoossa on mahdollista varmistaa paikka seuraaviin kesäolympialaisiin, jonne kansainvälinen uimaliitto FINA on asettanut lajikohtaiset A- ja B-rajat.

Tulevan kesän MM-uinteihin (2.–9.8. Kazan) voi antaa näyttöjä myös Espoon GP-uinneissa ja vielä huhtikuun SM-uinneissa (22.–26.4. Vaasa). MM-uinteihin on laadittu FINA:n A- ja B-rajojen lisäksi Suomen Uimaliiton esitysrajat.

Rion olympiauintien A-rajat ovat kovat, muttei mahdottomat. Esimerkiksi Matti Mattssonin päämatkalla 200 metrin rintauinnissa A-raja on 2.11,66, jonka Mattsson on saavuttanut kolmesti, kaikki kesän 2013 MM-uinneissa Barcelonassa. Ari-Pekka Liukkonen on puolestaan uinut 50 metrin vapaauinnin A-rajan (22,27) urallaan kuusi
kertaa, kovimpana noteerauksena EM-pronssia tuonut SE 21,93.

Hanna-Maria Seppälän leipälajissa satasen vapaassa A-raja on 54,43, jonka Seppälä on saavuttanut lukuisia kertoja, mutta viimeksi vuonna 2009. Sama haaste on Emilia Pikkaraisella, jonka tulisi päästä takaisin huippuvauhtiinsa, satasen perhosen A-raja on 58,74, ja Pikkaraisen pari vuotta vanha SE kuusi sadasosaa parempi. Jenna Laukkasella on vielä hieman matkaa Rion A-rajoihin, satasen rintauinnissa 0,74 sekuntia ja 200 metrillä 1,1 sekuntia.