Rytmisen voimistelun maailmancup jatkui Romanian Bukarestissa. Suomesta kilpailuun osallistuivat Jouki Tikkanen ja Kati Rantsi. Molemmat tekivät hyvät suoritukset, mutta parannettavaakin jäi. Etenkin Tikkanen onnistui hienosti kolmella välineellä.

Tikkaselle Bukarestin maailmancup oli kauden ensimmäinen maailmancup-kilpailu. Hän sijoittui neliottelussa 17. sijalle ja parhailla välineillä vanteella ja keiloilla sijoitus oli hienosti 13.

– Jouki avasi world cup -kauden vahvasti. Ainoastaan pallo-ohjelmaan mahtui yksi tiputus vaikeassa riskiheitossa. Vanneohjelma tuotti parhaat pisteet 16.750, jotka ovat Joukin ennätyspisteet tällä välineellä. Keilaohjelmalla syntyi myös uusi ennätys 16.700. Nauhaohjelmakin tuotti 16.550, raportoi Tikkasen valmentaja Titta Heikkilä Voimisteluliiton tiedotteessa.

– Avasin tänä viikonloppuna maailmancup-kauteni puolen vuoden harjoittelukauden jälkeen. Olen parissa harjoituskisassa helmi-maaliskuussa saanut hyvää kisatuntumaa ja nyt ekassa tärkeässä kisassa tein kolmella välineellä ehjät suoritukset. Uudet, ilmaisullisesti ja teknisesti vaikeat ohjelmat onnistuivat yhtä hyvin kuin harkoissa viime aikoina. Vain pallossa tuli yksi riskiheiton tiputus. Ennätystason pisteeni lupaavat hyvää, sillä onnistuneista suorituksista löysimme valmentajan kanssa kisaa analysoidessamme pisteen verran teknisen osa-alueen menetyksiä, jotka on helppo korjata seuraaviin kisoihin. Sain myös paljon lisää itseluottamusta, kun onnistuin vaikeilla ohjelmilla heti kauden alussa, kertoi Tikkanen itse.

Rantsi oli kauden toisessa maailmancup-kilpailussaan. Hän oli kilpailun 27. yhteispistein 61.800. Parhaiten hän onnistui keiloissa.

– Kati teki ensimmäisenä kilpailupäivänä sekä pallon että vanteen stabiilisti ja vahvasti. Parannettavaakin jäi, mutta kokonaisuuteen olen tyytyväinen, kertoi Rantsin valmentaja Larisa Gryadunova.

Toisena kilpailupäivän Rantsi suoritti ohjelmansa koko joukon ensimmäisenä.

– Nauhassa tuli harmittava pudotus riskiosassa, joka verotti pisteitä. Keilat olivat hyvä – iloinen ohjelma, joka sai yleisön mukaan taputtelemaan. Katin tilanteen huomioiden hän teki hyvän kisan kokonaisuudessaan, valmentaja jatkoi ja iloitsi etenkin keilaohjelman pisteistä, jotka olivat 16.050.

Rytmisen maailmancup jatkuu jo ensi viikon lopulla Italian Pesarossa. Jouki Tikkanen ja Ekaterina Volkova ovat tuolloin Suomen edustajat yksilökilpailussa. Kilpailussa on mukana myös naisten maajoukkue ja samaan aikaan kilpailtavassa kansainvälisessä kilpailussa nuorten maajoukkue.