Kolme suomalaisvoimistelijaa saavutti finaalipaikat telinevoimistelun maailmancupissa Ljubljanassa, Slovakiassa. Miehissä Oskar Kirmes oli permannon kolmas huippupisteillä 15,050 ja Heikki Saarenketo hypyn kahdeksas pistein 14,325. Naisissa Annika Urvikko oli hypyn seitsemäs pistein 13,575. Lisäksi Tomi Tuuha hypyssä ja Markku Vahtila renkailla sijoittuivat yhdeksänsiksi ja ovat ensimmäisellä varasijalla finaaliin.

Päivällä kilpailtiin miehissä permanto, renkaat ja hevonen. Permannolla Kirmeksen huippupisteiden 15,050 ja sijan kolme ohella myös Tuuha voimisteli komeat pisteet 14,700, mutta jäi niukasti finaalista sijoituksen ollessa
12.

Renkailla puolestaan Vahtila jäi niukasti ulos finaalista. Vain 0,10 pistettä erotti finaalipaikasta sijoituksen ollessa yhdeksäs. Tuuha teki renkailla lyhyen sarjan, vain seitsemän liikettä, koska hän yritti ensimmäisenä maailmassa huippuvaikeaa alastuloa. Kerien kaksoisvoltti taaksepäin 2,5 kierteellä onnistui jaloilleen!

– Saas nähdä nimetäänkö liike Tuuhaksi, valmentaja Timo Holopainen pohti Voimisteluliiton tiedotteessa.

Kirmes urakoi päivällä kilpailluilla telineillä myös hevosella ollen 22. pistein 13,500. Hevosen sarjansa Kirmes voimisteli läpi, vain muutama pikkuvirhe tuli yhden kaaren myllyissä.

Iltakilpailuista hienosti hypyn finaaliin tiensä selvitti Heikki Saarenketo pisteillä 14,325 sijoituttuaan kahdeksanneksi. Saarenketo oli tyytyväinen 5.2 vaikeusasteen hyppyihinsä, jotka olivat tsukahara 2 kierteellä ja urhovoltti 1,5 kierteellä.

– Kauden parhaat hypyt ja finaaliin, hymyili Saarenketo.

Tuuha epäonnistui toisessa hypyssään ja se tulkittiin kaatuneeksi, mikä tarkoitti, että Tuuha jäi jälleen hiuksen hienosti ulos finaalista.

Kirmeksen nojapuusarja sujui muuten hyvin, mutta healey-käännöksessä tuli väliheilaus. Rekillä hän voimisteli myös tyylikkäästi, mutta harmittavasti alastulossa kädet osuivat lattiaan ja siitä lähti piste pois loppupisteistä.

Naisten telineistä päivällä kilpailtiin hyppy ja eritasonojapuut. Illalla vuorossa olivat permanto ja puomi.

Urvikko onnistui hienosti hypyssä ja saavutti paikan finaaliin seitsemännellä sijalla pistein 13,575. Urvikko oli tyytyväinen myös kauden ensimmäiseen permannon kisasarjaansa. Voltit sujuivat totutun varmasti. Puomilla hän epäonnistui ja kokeilu jäi tällä kertaa keskeneräiseksi. Urvikko taituroi myös nojapuilla, muttei onnistunut erityisesti.

Veronika Vuosjoki voimisteli samoin kaikilla telineillä sijoittuen parhaiten eritasonojapuilla, jossa sijoitus oli 17. Maailmancupin ensikertalainen keräsi paljon lisää kokemusta tulevia kilpailujaan varten.

Lauantain finaaleissa voimistelevat Kirmes permannolla ja Urvikko hypyssä. Sunnuntaina hypyn finaalissa voimistelee Saarenketo. Vahtila on renkailla ensimmäinen varavoimistelija finaaliin, samoin Tuuha hypyssä.