Suomen valjakkojoukkueelle neljä PM-kultaa, kaksi hopeaa ja pronssia

© Kuva: Getty Images

Jarmo Tauriainen ja Jouni Heikinheimo saivat kaulaansa valjakkoajon henkilökohtaiset PM-kultamitalit  Vaggerydissä, Ruotsissa sunnuntaina. Tauriainen ajoi hevospariluokassa kolmella hevosellaan Yk Dark Henk, Dark Ulkje ja Yk Dark Pierro. Heikinheimo puolestaan kilpaili hevosyksiköissä 19-vuotiaalla El Carillolla.

Tove-Maria Holmasto voitti henkilökohtaista hopeaa pareissa ja varmisti Suomelle lajin joukkuekultaa. Myös hevosyksiöt yltivät kultaan joukkueella Heikinheimo, Heidi Sinda ja Instruktor sekä Talvikki Järvinen ja Danser T.

Poniyksiköiden juniorijoukkue pääsi yllättämään positiivisesti, sillä Annika Tamminen ponilla Gnomas ja Luna Suhonen ja Ai.Ka. Cheelia nostivat itsensä sekä henkilökohtaisille että joukkuemitaleille. Tamminen voitti hopeaa ja Suhonen pronssia. Joukkue sai hopeaa.

– Nyt on helppo hymyillä! Kaksi joukkuekultaa, kaksi henkilökohtaista kultaa, junioreille joukkuehopeaa, henkilökohtaista hopeaa ja pronssia, joukkueenjohtaja Ben Simonsén kertaa Suomen ratsastajainliiton tiedotteessa.

Tauriainen johti pareissa kilpailua alusta loppuun ja vei viimeisen osakokeen, tarkkuuden, ylivoimaisesti voittaen. Parivaljakko osoitti olevansa valmis kauden pääkoitokseen, Unkarin MM-kisoihin.

– Tove lähti ajamaan vauhdilla tarkkuutta, sillä radan aika oli tiukka. Puolivälissä hän ymmärsi pudottaa vauhtia, otti hevoset takaisin haltuun ja suoritti loppuradan todella hyvin.

Hevospareissa myös joukkuekulta tuli ylivoimaisesti. Yksiköissä johdossa finaaliin lähtenyt Heikinheimo sai suomalaisjoukkueen pulssin nousemaan tarkkuusradalla.

– Jouni pisti meidän puntit tutisemaan. Hän ajoi normaalia varovaisemmin ja pudotteli. Hän sanoi olleensa itsekin hermoraunio ajaessaan maaliin. Yksi pallo (pudotus) jäi pelivaraa hopealla olleeseen, Simonsén kertoi.

Poniyksiköiden juniorijoukkue sai joukkueenjohtajalta suitsutusta. He järjestivät viikonlopun suurimman yllätyksen.

– He ovat todella kokemattomia kilpailijoita ja erityisesti tällä tasolla. Silti he kestivät paineet. Heillä oli apuna erinomainen tiiimi.

Poniyksikössä jäätiin tällä kertaa ilman mitaleita. Hannu Kalalahti ja Hessin Vihtori sijoittui neljänneksi ja Raisa Takkinen ja Marttila Maybach viidenneksi.

– Heillä oli synkkä maratonpäivä. Heillä oli paljon paineita esittää MM-näyttöjä.