Keihäänheiton maailmanmestaruudesta taistellaan Pekingissä ehkäpä kovemmin kuin koskaan aikaisemmin. Sen myöntää myös vuoden 2007 MM-kisojen kultamitalisti Tero Pitkämäki.

– Finaalista tulee varmasti tasainen. Tänä vuonna jokaisen kovan kisan voittotulos on ollut päälle 88 metriä. Sinne nurkille täytyy siis kiskaista, jos haluaa voittaa, Pitkämäki kertoi sunnuntaina Yle Urheilulle.

Suomalaisista mestaruustaistoon on ennakkospekulaatioissa nostettu Pitkäsen lisäksi Antti Ruuskanen. Pitkämäen mukaan kullan kohtaloa on kuitenkin erittäin vaikea ennustaa – suosikkeja kun on Pekingin keihäskisassa kymmenkunta.

– Kyllä (Vitezslav) Vesely on ollut kova viimeisimmissä arvokisoissa. Minä olen viisi kertaa putkeen ottanut häneltä pataan. Se korpeaa aika rankasti. Hänen lisäkseen muut suosikit ovat (Keshorn) Walcott, (Julius) Yego, (Ihab) Abdelrahman, (Thomas) Röhler.

Kenet Pitkämäki nostaisi MM-kisojen mustaksi hevoseksi?

– Alle 85 metrin miehistä ei tule oikeastaan muita kuin Japanin (Ryohei) Arai mieleen. Hän voi nostaa tasoaan muutamalla metrillä, Pitkämäki kertoi.