Mikko Ilonen kiersi Kennemer Golf & Country Clubin kentän European Touriiin kuuluvassa KLM Openissa tulokseen 62,-8. Kennemerin kentän par on 70.

Tulos on Ilosen uran paras, vaikka hän on tehnyt aiemmin tuloksen 63,-9 kentällä jonka par on 72. Päivään mahtui kahdeksan birdietä ja kymmenen paria. Sijaluvulta 35. kierrokselleen lähtenyt Ilonen nousi hetkeksi jopa kisan kärkeen.

Kun kärkipelaajat ovat vielä kierroksellaan, Ilonen jakaa tuloksin 64-71-62 ,-13 toista sijaa.

– Päivä lähti hyvin liikkeelle. Tein kakkosella ja kolmosella hyvillä puteilla birdiet. Sitten mentiinkin kärsivällisesti eteenpäin. Kun missasin lähestymisiä, osuivat ne sellaisiin paikkoihin, josta rakensin parit varsin helposti, Ilonen kertasi.

Sisääntulossa birdieputit alkoivat kolahdella sisään tehokkaasti. Reiíllä 11,12 ja 14 Ilonen poistui viheriöltä birdie kortissaan.

– 16:lla sain melkoisen bonuksen, viheriön reunasta matkaan lähettämäni birdieputti upposi. Viimeisellä pelasin aggressiivisesti ja se palkittiin päivän kahdeksannella birdiellä, Ilonen myhäili.

– Sunnuntaista tulee hyvin mielenkiintoinen. Erot kärjessä ovat pienet. Tämä päivä täytti osaltani ne odotukset, jotka pelilleni asetin.

Oletettavaa on, että ainakin muutama pelaaja menee iltapäivän aikana hänen ohitseen. Viimeisen päivän kierrokselle Ilonen pääsee kuitenkin erinomaisista asemista. Edellisvuonna hän oli 11.

Lähde: Golfpiste.com