Viime viikonlopun hieno menestys FIVB World Tourin turnauksessa Venäjällä paransi Riikka Lehtosen ja Taru Lahden asemia beach volleyn olympiarankingissa. Sotshin turnauksen neljäs sija toi kaksikolle 350 rankingpistettä, mikä nosti heidät Rion listalla sijalle 19.

Kyseiseltä listalta kisoihin kelpuutetaan 17 parasta paria, mukaan lukien isäntämaan kaksikko sekä hallitseva maailmanmestari. Beach volleyssa noudatetaan kahden parin maakiintiötä. Lopullisiin tuloksiin huomioidaan vuoden 2015 alusta lukien 12 parasta sijoitusta Kansainvälisen Lentopalloliiton eli FIVB:n turnauksista tai maanosien finaaleista.

Rion kisapaikka vaatisi vielä ainakin viisi hyvää sijoitusta loppusyksyn ja ensi kevään turnauksissa. Käytännössä tämä tarkoittaa sijoittumista Grand Slameissa vähintään 16 parhaan ja Open-turnauksissa neljän parhaan joukkoon. Rion osanottajat ovat selvillä 12. kesäkuuta 2016.

Rankingin lisäksi Rioon voi päästä myös maanosien karsintaturnausten eli Continental Cupin kautta. Suomalaisnaiset pelaavat kesäkuun alussa 16 joukkueen Euroopan finaaleissa yhdestä olympiapaikasta. Turnauksen kakkosella ja kolmosella on myös mahdollisuudet kisoihin jatkokarsintojen kautta. Toinen naisparimme Continental Cupissa on Essi HasuAnniina Parkkinen.

Tänä syksynä Lehtonen ja Lahti osallistuvat vielä lokakuussa pelattaviin Meksikon ja Turkin FIVB Open -turnauksiin. Kahden viikon kuluttua järjestettävä Kiinan osakilpailun suomalaispari jättää väliin. Lehtonen ja Lahti ovat pelanneet kesän aikana peräti 17 turnausta 15 eri maassa.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote