Mikko Korhosen kausi golfin Euroopan kiertueella oli uran tähän asti selkeästi paras. Hän sijoittui kiertueen Race to Dubai -rahalistalla 89:nneksi ja ansaitsi palkintorahoina 310 506 euroa.

Kauden aikana hän pelasi 21 kilpailua, joissa selviytyi jatkoon 15 kertaa. Kymmenen parhaan joukkoon hän löi itsensä kolmesti, ja kauden paras sijoitus oli syyskuussa pelatun KLM Openin seitsemäs sija.

Korhosen mukaan uran paras kausi rakentui kasvaneen kokemuksen tuoman itseluottamuksen ja hyvän alkukauden varaan.

– Tänä vuonnahan pelasin hyvin keväälläkin. Aikaisemmin olen pelannut aina hyvin syksyllä, mutta nyt pelasin hyviä kisoja jo keväällä ja itseluottamus kehittyi pitkin kautta, hän kuvailee.

– Monesti nämä ovat vähän henkimaailman juttuja: että uskaltaa vetää täysillä vaikka ollaan isoissa kilpailuissa, ja osaa olla oikealla tavalla välittämättä kaikesta muusta. Ulkopuolinen paine jää vähemmälle, sillä kyllä kaikki vaikuttaa, tv-kamerat, katsojat, pelikaverit, kilpailu, vaikka kovin moni ei sitä sanoisikaan ääneen, Korhonen luonnehtii.

Vilkaisu Korhosen kierroskeskiarvoon, joka oli 70,44 ja kiertueen 22. paras, kertoo nopeasti syyn erinomaiseen menestykseen, viime- ja toissakauteen verrattuna kierros vaati keskimäärin noin 0,6 lyöntiä vähemmän.

– Pelasin aggressiivisempaa peliä silloin kun kulki, mutta oikeisiin paikkoihin. Kun ei tunne olevansa aivan parhaassa tikissä, pitää pelata varmemmin. Lyödä keskelle griiniä, eikä lähteä aina suoraan lipulle. Paljon on kyse siitä, että osaa tunnistaa oman vireen, ja luottaa siihen tuntemukseen, hän pohtii.

Avauspelin tai puttaamisen osalta tilastot eivät ole merkittävästi muuttuneet aiempiin kausiin verrattuna, mutta lähestymislyöntien onnistumisprosentti 70,66 on erittäin kova (kiertueen 55. paras). Parannettavaa on tilastojen valossa vielä puttaamisessa.

– Puttaamisen olen kyllä kokenut aina vahvuudeksi. Kunhan se keskiarvo alkaa 29:llä, se on ok, mutta jos haluaa taistella kisoissa voitoista, on pystyttävä pelaamaan 28 ja 27 putin kierroksia.

Vaikka kausi on vasta saatu pakettiin, suunnittelee Korhonen käynnistävänsä seuraavan kauden jo tämän vuoden puolella Etelä-Afrikassa. Vuoden 2016 puolella ensimmäinen kilpailu on todennäköisesti Abu Dhabi tammikuun lopulla. Kauden 2015 rahalistasijoitus takaa sen, että ensi vuonna Korhosen on mahdollista pelata enemmän kilpailuita kuin kuluneella kaudella.

– Ilman muuta tavoite on selvitä 60 parhaan joukkoon rahalistalla ja päästä mukaan neljään finaalikisaan. Pitää olla hereillä taas jo kauden alussa pystyä pelaamaan heti kärkisijoista. Jatketaan siitä, mihin jäätiin.

Lähde: Tiedote