Breckenridgellä Coloradossa laskettiin keskiviikkona Dew Tourin naisten slopestylen karsinnat. Kutsukisan ainut suomalainen, Enni Rukajärvi sijoittui kymmenenneksi, eikä jatka finaaliin.

Dew Tour oli Ennin ensimmäinen kisa loukkaantumisen jälkeen. Lokakuussa Rukajärvi loukkasi nilkkaansa kärsien luumustelmasta ja pienistä murtumista. Päävalmentaja Antti Koskisen mukaan nilkan kunto oli epäilyttänyt.

– Hyvä, että Enni pystyi tuonkin verran laskemaan. Nilkka mietitytti kuitenkin alkureissusta aika paljon. Nyt ei ehkä ihan kunto riittänyt puristamaan enää enempää, eikä varmuutta myöskään vielä ollut, kun Enni ei ollut päässyt laskemaan loukkaantumisen takia, Koskinen kommentoi.

Enni pääsi kuitenkin mukaan viimeiselle karsintakierrokselle, mutta hän kaatui viimeisessä reilissä. Hänen paras laskunsa oli boardslide, tailpress, frontside 360, backside 360, 5050, 5050 bs 180, caballerial 540 ja backside 540 pienellä revertillä. Koska puhdasta laskua ei tullut, oli tyytyminen pisteisiin 42,40. Karsintojen voittoon lasku Hailey Langland pisteillä 93,60.

– Oli tässä päivässä paljon hyvääkin. Olen ehjänä, pystyin vetämään isot hyndät ja tekemään kisatemput sekä tärkeimpänä se, että tiedän pystyväni taas laskemaan ja jatkamaan talvea eteenpäin, Enni Rukajärvi kommentoi.

Dew Tour jatkuu miesten halfpipen karsinnoilla, jossa mukana on Suomesta Markus Malin. Miesten slopestylen karsinnat kisataan perjantaina. Siihen on Suomesta kutstuttu Roope Tonteri ja Janne Korpi.

Lähde: Lumilautaliiton verkkosivut