Idols-ohjelmassa vuonna 2013 sykähdyttänyt Riku ”Noose” Vihreäsaari aikoo seuraavaksi valloittaa olympia-areenat. Koelauluosuudessa niukasti jatkosta pudonnut tamperelainen tiedotti asiasta medialle tänään lauantaina (katso miehen Idols-esiintyminen alla näkyvältä videolta).

Vihreäsaari pyrkii kantamaan sinivalkoisia värejä vuoden 2020 Tokion paralympialaisissa pyörätuolisulkapallossa

– Lajikattausta katsoessani totesin, että sulkkishan on paitsi hieno laji niin voisin kuvitella että kilpailu ei ole aivan miesten 100 metrin kelauksen tasolla. Vammaisia on rajallinen määrä ja on vielä eri vammaisluokat, missä äijät vetää. Vielä en tosin tiedä mitä luokkaa itse olen, vai onko luokkaa lainkaan, Vihreäsaari toteaa.

Suomen joukkueen tulevaisuuden toivo, eilen 32 vuotta täyttänyt mies, on jo aloittanut lajikohtaisen harjoittelun kovan luokan vastustajia vastaan.

– Sulkapallossa on sama kuin moukarinheitossa. Kannattaa treenata 10 kilon moukarilla, ja sitten kun saat vain reilun seitsemän kilon mötikän käteen niin rauta on kevyttä.

Nyt Vihreäsaari etsii Tampereelta kokenutta pyörätuolisulkapallon harrastajaa todelliseksi sparraajaksi.

– Etsin tositarkoituksella tamperelaista pyörätuolisulkapalloilijaa, jotta löydämme vastustajaksi lajinomaisen sparrivastustajan tai useampia. Pyörätuolisulkapallon säännöt eroavat jalallisten versiosta siten, että tuolilla vain puolet kentästä on käytössä. Sivuttaisliike kun on tuolilla hieman kankea toteuttaa, huippu-urheilija toteaa tiedotteessaan.

Alla näet Vihreäsaaren esiintymisen Idols-ohjelmassa vuonna 2013. Mikäli selaimesi ei näytä videota, voit katsoa sen tästä.

https://www.youtube.com/watch?v=KzxdgYbVIVw