Superpesiksen elokuun pelaajiksi on valittu Vimpelin Vedon Henri Puputti ja Lapuan Virkiän Paula Saloranta. Valinta on Puputille jo uran viides ja Salorannalle uran neljäs.

Puputti palkittiin kuudessa elokuun pudotuspeliottelussa kolmesti ykkös- ja kerran kakkospalkinnolla. Runkosarjan tehopelaaja on nyt myös pudotuspelien tehotilaston ykkönen 2+18 lyödyllään ja 10 tuodullaan. Kärkilyöntejä on Puputilla kasassa 50. Ulkopelissä Kankaanpään Mailan kasvatti pelasi varmaotteisesti kopparin tontilla ja torjui tehokkaasti vastustajien läpilyöntiyritykset.

Kuudetta peräkkäistä mestaruuttaan Lapuan Virkiän paidassa tavoitteleva Saloranta on ollut jälleen vahvassa iskussa pudotuspeleissä. Kuuden ottelun saldona on kolme ykköspalkintoa tehoilla 1+3 lyötyä, 12 tuotua ja 32 kärkilyöntiä. Ulkopelissä Oulun Lipon kasvatti sytyttää koko joukkueen taisteluilmeellään.

Paloniemi ja Ritola Ykköspesiksen parhaat

Manse PP Tampereelta ylitti monen odotukset miesten Ykköspesiksessä ja kampesi aivan Superpesiksen porteille saakka. Vahvaksi joukkueen sekä pelilliseksi että henkiseksi johtajaksi nousi ratkaisuotteluissa elokuun pelaaja, kokenut Jarkko Paloniemi.

Naisten Ykköspesiksen välierät muuttuivat nousukarsinnaksi Vihdin Pallon luovuttua sarjapaikastaan Superpesiksessä. Lappajärven Veikot käytti tilaisuuden hyväkseen ja kukisti Mynämäen Vesan voitoin 3-1. Yhdeksi joukkueen tähdistä nousi nuori tulevaisuuden lupaus, naisten Ykköspesiksen 19-vuotias elokuun pelaaja Essi Ritola. Jalasjärven Jalaksen kasvatti nakutti nousukarsinnassa 12 tehopistettä ja 20 kärkilyöntiä.

Lähde: Superpesis