Salibandyliitto on valinnut huhtikuun lopussa Suomessa järjestettävän miesten EuroFloorball Tour -tapahtuman isäntäkaupungin. Neljän salibandyn kärkimaan kesken käytävä huipputurnaus pelataan Turussa.

Marli Areenalla 27.-29. huhtikuuta 2017 järjestettävässä EFT-turnauksessa Suomen salibandymiehet saavat vastaansa Ruotsin, Sveitsin ja Tshekin.

Syy, miksi Salibandyliitto vie EFT-turnauksen Turkuun oli lopulta useamman seikan seuraus.

– Turun kaupunki osoitti neuvotteluissa haluavansa tapahtumaisännyyden ja Turku viime vuonna olevansa myös vetovoimainen salibandykaupunki, kun TPS Salibandyn 20-vuotisjuhlaottelussa Gatorade Center -areenalla oli paikan päällä yli 5000 katsojaa, toteaa Salibandyliiton tapahtumapäällikkö Janne Bruun.

Edellisen kerran miesten maajoukkuetason salibandya on pelattu Turussa joulukuussa 2005, kun Suomi ja Ruotsi ottivat yhteen.

– Hienoa saada tämä kansainvälinen huipputapahtuma Turkuun ensimmäistä kertaa. Suomen miesten maajoukkueen viimeisestä esiintymisestä Turussa on yli kymmenen vuotta, joten uskon, että katsomot pullistelevat yleisöä. Odotan, että varsinkin varsinaissuomalaiset löytävät Marli Areenalle sankoin joukoin, kun maailman parhaat pelaajat saapuvat keväällä Turkuun, TPS Salibandyn toiminnanjohtaja Juha Kiviniemi kertoo.

Lähde: Salibandyliitto