Dopingpannasta äskettäin vapautunut ja Stuttgartin WTA-turnauksessa villillä kortilla pelannut Maria Sharapova puhuttaa.

Sharapovan Saksasta ansaitut rankingpisteet nostivat venäläistähden naisten tennislistalla sijalle 262. Päästäkseen isompiin Grand Slam -turnauksiin tarvitsee Sharapova joko tarpeeksi korkean rankingsijan tai villin kortin. Ranskan avoimet pelataan toukokuun lopusta alkaen ja Wimbledonin turnaus starttaa heinäkuun alussa. Tällä hetkellä kuiske käy siitä, että saako Sharapova mahdollisesti Grand Slameihin villin kortin, mikäli hänellä ei ole turnauspaikkaan tai turnauskarsintapaikkaan oikeutettavia rankingpisteitä ja -sijaa.

Sharapova pelaa ennen Wimbledonia vielä tällä ja ensi viikolla Madridissa ja Roomassa reilun viikon päästä. Venäläinen voi haalia jo näistä turnauksista rankingpisteitä, jotka nostavat hänet lähemmäksi sijaa 200, jolloin hän pääsisi suoraan Wimbledonin karsintaan ilman villiä korttia. Jos taas Sharapova onnistuu maksimaalisen hyvin sekä Madridissa ja Roomassa, voi hän nousta lähelle sadan parhaan joukkoa naisten rankingissa, mikä takaisi suoran paikan Wimbledonissa.

Ranskan avoimien suhteen Sharapova saa tietää villin kortin mahdollisuudestaan 16. toukokuuta (ennen Rooman turnausta) Facebookissa järjestettävässä livelähetyksessä! Wimbledonin järjestäjät sanoivat taas torstaina, että Sharapovaa koskeva päätös tehdään vasta kesäkuun 20. päivä. Mikäli siis Sharapova edes joutuu hakemaan villiä korttia.

Sharapovan villit kortit ovat puhuttaneet paljon tennismaailmassa. Monet huippupelaajat ovat kritisoineet sitä, ettei Sharapova ansaitsisi villejä kortteja edes käytyyn Stuttgartin turnaukseen eikä tuleviin Madridin ja Rooman turnauksiin, joissa hän pääsee ansaitsemaan rankingpisteitä dopingleima otsassa. Villit kortit kun on alun perin tarkoitettu loukkaantumisista palaaville tennispelaajille sekä nuorille uusille kyvyille.