Elmo Savola jatkoi yleisurheilun 22-vuotiaiden EM-kilpailuissa hienoa sarjaansa kymmenottelussa. Hän oli avauspäivän päätöslajissa 400 metrillä toiseksi nopein ajalla 49,14.

Nopeampi oli vain kilpailun ennakkosuosikki, Ruotsin Fredrik Samuelsson ennätyksellään 48,99.

Kilpailu on äärimmäisen tasainen, sillä kärjessä ovat tasapistein 4130 Valko-Venäjän Maksim Andraloits ja Sveitsin Andri Oberholzer. Savola on kolmantena vain pisteen päässä heistä.

Samuelsson on noussut neljänneksi vain 17 pisteen päähän Savolasta, toinen ennakkosuosikki, tshekin Jiri Sykora on viides 27 pistetä ruotsalaisesta.

Savola etenee edelleen 7800 pisteen ennätystahdissaan, sunnuntain mitalitaistelusta tulee erittäin tasainen.

Naisten moukarissa karsinnan pisimmälle heittänyt Krista Tervo jäi ulos kolmelta viimeiseltä kierrokselta. Hän oli yhdeksäs tuloksella 63,97. Suvi Koskinen heitti kaikki kuusi heittoa, parhaallaan 64,50, mikä riitti sijaan kahdeksan.

Karsintaheitollaan 67,98 Tervo olisi voittanut mestaruuden, sen vei Ukrainan Aloina Shamotina tuloksella 67,46.

Oliver Helander oli keihään seitsemäs tuloksella 74,76. Kilpailun voitti Unkarin Norbert Rivasz-Toth ennätyksellään 83,08. Kreikan Ioannis Kiriazis heitti 81,04. Pronssiin olisi vaadittu 78,76.

– Oli vähän vaikeaa. Tunsin, että heittäminen kovasta vauhdista oli todella epävarmaa, eikä kova vastatuuli auttanut. Kaikki heitot lähtivät liian korkealle ja keihäs kuoli aika nopeasti. Kaksi pisintä heittoa menivät vielä yliastutuiksi, Helander sanoi SUL:n nettisivuilla.