© Kuva: Getty Images

Topi Raitanen kaameasta epäonnestaan: ”Olisin ottanut mitalin ilman kaatumista”

Kaatuminen viimeisellä vesiesteellä pudotti Topi Raitasen mitalin syrjästä neljänneksi 22-vuotiaiden EM-kilpailujen 3000 metrin esteissä.

Raitanen lähti 200 metriä ennen maalia ohittamaan kilpailussa kolmanneksi juossutta britti Jamaine Colemania, mutta yritys jäi kesken.

– Tulin vähän huonosti siihen esteelle, jalka lipesi ja tein nopean kuperkeikan, Raitanen sanoi.

Raitanen kiri kompuroinnista huolimatta maaliin ajassa 8.40,60, kun britti vei pronssin ajalla 8.40,44.

– Siihen jäi nyt jossiteltavaa, mutta ilman muuta olisin sen pronssin juossut ilman kaatumista, Raitanen arvioi.

Kilpailun voitti Italian Yohanes Chiappinelli (kuvassa) ajalla 8.34,33 ennen maanmiestään Ahmed Abdelwahed, jonka aika oli 8.37,02. Chiappinelli mausti kilpailua juoksemalla toisen kierroksen 64 sekuntiin, joka sai koko kärkiryhmään vauhtia.

Raitasen mukaan juoksu ei ollut aivan yhtä kevyttä ja kontrolloitua kuin alkuerässä, mutta kulki silti hyvin.

– Syksyllä pantiin tavoitteeksi olla näissä kisoissa kymmenen parhaan joukossa. Se saavutettiin ja mitalikin oli otettavissa, Raitanen sanoi.

Ensi viikonlopun Seinäjoen Kalevan kisoissa Raitanen on ilmoittautunut 1500 metrille ja estejuoksuun. Matkan tai matkat hän ratkaisee myöhemmin. Halu parantaa omaa estejuoksuennätystä 8.39,37 on kova.

– Jos kuperkeikan kanssa pääsee sekunnin päähän ennätyksestä, siinä on silloin varaa parantaa. Viimeistään syksymmällä pitää päästä johonkin vauhtijuoksuun parantamaan sitä.

(Lähde: SUL)