Ruotsin hiihtotähti Charlotte Kalla on saanut poikkeuskohtelua maansa olympiakomitealta ja hiihtoliitolta.

Viime keväänä Kalla ilmoitti, ettei hän aio harjoitella Ruotsin maajoukkueen mukana. Kalla harjoittelee itsekseen oman valmentajansa Magnus Ingessonin opastuksella.

– Tuloksemme voisi olla paljon parempi, jos tapaisimme useammin. Tämä on tärkein syy siihen miksi tein tämän päätöksen myös tänä vuonna, Kalla perusteli toukokuussa Aftonbladetille.

Kalla haluaa valmentajansa mukaan myös Pyeongchangin olympialaisiin. Asiasta haasteellisen teki se, ettei Ingesson ole Ruotsin hiihtoliiton tai olympiakomitean palkkalistoilla.

Näin Ingesson ei saisi akkreditointia olympialaisiin eikä hänen kulujaan maksettaisi, tai sitten Kallan pitäisi avata itse lompakkonsa.

Lopulta osapuolet pääsivät yhteisymmärrykseen. Ingesson matkaa Etelä-Koreaan valmentajan statuksella eikä Kallan tarvitse maksaa miehen kuluja kokonaisuudessaan.

– Hän ei ole mukana maajoukkueen valmentajana, vaan henkilökohtaisena valmentajana. Jaamme kustannukset olympiakomitean, hiihtoliiton ja Charlotten kesken, Ruotsin olympiakomitean toiminnanjohtaja Peter Reinebo sanoi Expressenille.

Reinebo myöntää, että järjestely on ainutlaatuinen.

– Tämä ei ole kovin yleistä, Reinebo totesi.

Kalla saavutti Sotshin olympialaisissa viestikultaa ja kaksi henkilökohtaista hopeaa.