Yleisurheilun kirkkain tähti Usain Bolt nähtiin eilen Lontoon illassa viimeistä kertaa sadan metrin paraatimatkallaan.

Moni odotti Boltin uran viimeiselle henkilökohtaiselle kilpailulle satumaista loppua. Toisin kävi. Jamaikalainen oli finaalissa vasta kolmas Justin Gatlinin juostessa voittoon. Yhdysvaltalainen Christian Coleman juoksi hopealle.

Justin Gatlinin voitto oli Lontoon yleisölle kova pala. Kahdesti dopingista kärynneelle yhdysvaltalaiselle buuattiin villisti kilpailun jälkeen.

Moni olisi toivonut Boltin kruunaavaan yleisurheilu-uransa kultamitalilla.

– Kilpailu jätti hieman karvaan maun suuhun mutta Boltia ei muisteta tästä illasta, jalkapallolegenda Michael Owen twiittasi.

– Olin niin innoissani tästä kilpailusta mutta urheilufanille lopputulos oli iso pettymys. Olen sinut Boltin häviön kanssa mutta en voi sietää sitä, että hän hävisi huijarille, eläköitynyt brittiläinen uimari Karen Pickering twiittasi.

– Kuvittele, että sinusta tulee maailmanmestari ja kaikki buuavat sinulle ja huutavat kolmanneksi tulleen kaverin nimeä. Lontoon fanit ovat häijyjä, entinen 400 metrin juoksija Dai Greene twiittasi.

Katso twiitit alta.

Michael Owen

@themichaelowen
Leaves a sour taste in the mouth but #Bolt won't be remembered for tonight. Total game changer. #legend

Dai Greene

@DaiGreene
Imagine becoming world champion only to have the fans boo you and chant the name of the guy in 3rd place. London fans are savage #London2017

Karen Pickering MBE OLY

@Karen_Pickering
Couldnt have been a worse result. Can deal with Bolt losing but not to a cheat #thedarksideofsport