© Kuva: Getty Images

UFC-supertähden ura vaakalaudalla – kärysi anabolisesta steroidista

Tuore UFC:n kevyen raskaansarjan mestari Jon Jonesin toinenkin dopingnäyte on osoittautunut positiiviseksi, uutisoi ESPN.

Heinäkuun lopulla paluun UFC-häkkiin tehnyt Jones kaatoi titteliottelussa Daniel Cormierin ja hänet kruunattiin kevyen raskaansarjan mestariksi. Jones antoi positiivisen dopingnäytteen mestaruusottelun yhteydessä.

Nyt miehen ns. B-näyte on valmistunut, ja myös se on osoittautunut positiiviseksi. Jones kärähti turinabolin käytöstä, joka on anabolinen steroidi.

Nyt Jonesia uhkaa jopa neljän vuoden mittainen ottelukielto, ja eri arvioiden mukaan miehen UFC-ura saattaa olla paketissa.

Jonesin viime vuodet ovat olleet värikkäitä. Viime kesänä Jones joutui luovuttamaan mestaruusvyön Cormierille annettuaan näytteen, joka sisälsi kiellettyä ainetta. Tuolloin Jones sai vuoden mittaisen kilpailukiellon.

Dopingrikkeiden lisäksi Jones on ollut kilpailukiellossa ajettuaan kolarin marihuanan vaikutuksen alaisena vuonna 2015. Silloin UFC-ottelija pakeni onnettomuuspaikalta. Tuon seurauksena UFC riisti häneltä mestaruusvyön.