Kuusi sakkoa olivat liikaa Kaisa Mäkäräisen nousuhaaveita ajatellen ampumahiihdon naisten takaa-ajokisassa. SuomiUrheilu-sivusto sai kuulla suomalaisen kommentit suorituksensa jälkeen.

Kisa tarjosi 22:ksi sijoittuneelle Mäkäräiselle hänen omin sanoin sekä paljon hyvää että huonoa.

– Todella kaksijakoinen kisa, joka alkoi ja loppui hyvin. Keskellä sitten ryvettiin. Olosuhteet vaihtelivat tänään koko ajan kohdistuksesta alkaen, Mäkäräinen totesi.

Yhteensä kuusi hutia tuottaneet kaksi keskimmäistä ampumapaikkaa olivat seurausta tuuliolosuhteista ja halusta nousta ylöspäin.

– Ensimmäinen pysty oli hyvä, kun tulin siihen. Aloitin sen vain liian nopeasti, kun ajattelin, että sieltä se tuuli taas kohta nousee. Se oli minun taitoihin nähden liian nopea se alku.

Mäkäräisen tavoitteet päivän kilpailussa olivat asetettu realistisiksi.

– Tietenkin ajattelin, että olisi ollut mahdollisuuksia, jos olisin ampunut tauluun. Mutta kun 24 on edelläni, niin eivät kaikki niistä ammu ohi. Ei minulla ollut tästä kisasta sen kummemmpia sijoitustavoitteita.

Vaikka näiden olympialaisten sijoitukset eivät ole sitä mitä on toivottu, aikoo Mäkäräinen ottaa niistä hyödyn irti.

– Hiihto oli ihan hyvää ja jaloissa oli paljon parempi fiilis ennen starttia kuin sprinttikisassa. Hiihto sujui paremmin ja sain kuitenkin kaksi puhdasta ammuntaa tänään. Otetaan ne matkaan ja koitetaan niillä mennä normaalimatkalle, Mäkäräinen laskelmoi.

Haastattelija: Otto Palojärvi, Pyeongchang