Voisiko tämä laji päästä viimein olympialaisiin – ”Urheilijamme ovat täydellisiä, miksi emme ole vielä kisoissa?”

© Kuva: Getty Images

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!

Squash haluaa jälleen olympialajiksi.

Kolmen epäonnisen kisahaun jälkeen Maailman Squasliiton (WSF) puheenjohtaja Jacques Fontaine uskoo lajin ratkaisseen aiemmat ongelmat ja olevan valmis olemaan olympiaohjelmassa jo Pariisissa 2024.

– Mielestäni me ansaitsemme sen, mutta aiemmat epäonnistumiset olivat tuhoisia jäsenmaillemme, Fontaine sanoi ja jatkoi:

– Kysymys ei ole vain rahasta, vaan siitä miksi emme ole vielä kisoissa.

Puheenjohtajan mukaan laji on tehnyt paljon töitä kelvatakseen olympiaperheen jäseneksi.

– Urheilijamme ovat täydellisiä, noudatamme Wadan (Maailman antidopingtoimisto) sääntöjä 100 prosenttisesti ja toteutamme tasa-arvoa palkintorahoissa. Lisäksi pystymme takaamaan lajin parhaiden pelaajien mukanaolon kisoissa, Fontaine painottaa.

Myös lajin televisiointia on kehitetty, ja ammattilaisotteluita voidaan tällä hetkellä kuvata neljällä kameralla. Kokonaan lasista olevalle areenalle voidaan myös asettaa sensoreita ja liikkeentunnistimia, joilla voidaan analysoida pelaajien ja pallon liikkumista kentällä.

Kansainvälisen olympiakomitean odotetaan tekevän päätöksen Pariisin olympialaisten mahdollisista uusista lajeista vuosien 2019-2020 aikana. Sen ratkaisuun vaikuttavat myös Pariisin järjestäjien tekemät suositukset.

Lähde: insidethegames.biz

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!