Maastohiihdon tämän hetken kirkkain tähti, Pyeongchangin olympialaisten kolminkertainen olympiavoittaja Johannes Hösflot Kläbo pyrkii ottamaan urallaan seuraavan askeleen ollakseen tulevalla kaudella vielä aiemmin nähtyäkin parempi.

Yhtä norjalaishiihtäjien menestyskonseptia hän ei kuitenkaan ota ohjelmaansa: nimittäin korkealla harjoittelua.

Kläbon mukaan parin viime talven menestys osoittaa, ettei se ole hänelle välttämätöntä myöskään tulevalla kaudella. Hän on keskustellut asiasta Norjan sprinttimaajoukkueen valmentajan Arild Monsenin kanssa.

– Olen sanonut selvästi, etten aio viettää aikaa korkean paikan leireillä. Siihen on pitkät traditiot joukkueessamme, mutta mielestäni minun täytyy toimia omalla tavallani, Kläbo kertoo.

Maajoukkuevalmentajien Eirik Myhr Nossumin ja Monsenin mukaan kaikki muut 13 miesten maajoukkuehiihtäjää matkustavat ennen kauden alkua Italian Val Senalesin vuoristoleirille, mutta Kläbo pysyy tuolloin kotona.

Monsenin mukaan asiassa ei ole tulevalla kaudella ongelmaa, mutta jatkossa tilanne saattaa olla toinen.

– Esimerkiksi Pekingin olympialaisissa 2022 kilpaillaan korkealla, joten ennen tuota hänen on ainakin kokeiltava sitä (vuoristossa harjoittelua). En usko että Johannekselle tulee asiassa mitään yllätyksiä, valmentaja toteaa.

Kläbon taustajoukoista kerrotaan, että uusien harjoittelumuotojen kokeilun aika on vasta sellaisena vuonna, jolloin lajissa ei järjestetä arvokisoja. Ensi vuonna kilpaillaan maailmanmestaruuksista Itävallan Seefeldissa.

Lähde: Verdens Gang