UFC:n välisarjan MM-haastaja Darren Till latasi tällä viikolla Instagram-tililleen harjoitusvideon, jossa hän takoo painavia iskusarjoja heikomman näköistä sparrivastustajaa kohti. Sosiaalisen median vapaaottelufanit hermostuivat videosta, ja englantilaisottelija joutui puolustautumaan kritiikiltä.

Liverpoolin UFC-toivo julkaisi keskiviikkona Instagramissa videon sparriharjoituksistaan. Videolla Till ottelee potkunyrkkeilyvarustuksessa salitoveriaan vastaan.

Englantilaisen sparrivastus vaikuttaa videon perusteella hieman alemman tason ottelijalta UFC:n huippulupaukseen verrattuna. Siitä huolimatta Till löylyttää vastustajaansa armottoman kovilla iskuilla päähän ja vartaloon.

Miehen Instagram-seuraajat hermostuivat videosta Tillin yllätykseksi suuresti. Kamppailufanit olivat sitä mieltä, että oli typerää piestä selvästi heikompaa harjoitustoveria niin pahasti.

Monet ihmettelivät, onko kyseisessä harjoittelutavassa mitään järkeä tai edes hyötyä UFC-tähdelle. Tilliä haukuttiin jopa kiusaajaksi.

Till hämmästyi saamastaan arvostelusta ja latasi vastakuitin seuraajilleen. Vapaaottelija ihmetteli uudessa päivityksessään, miten fanit kehtaavat kyseenalaistaa hänen harjoitustoverinsa kykyjä sekä oikeutta sparrata hänen kanssaan.

– Kaikille teille tyhmille mulkuille, jotka väittivät sparraamistani kiusaamiseksi. Annoitte minun treenitoverilleni paskaa niskaan ja väititte, ettei hän kuulu samaan kehään minun kanssani. Meillä oli monta hyvää erää yhdessä. Hän antoi minulle yhden hyvän osuman ja minä tein samoin. Se oli kova päivä, ja koin antaneeni kaikkeni. Aiemmassa videossa oli hyviä esimerkkejä siitä, kun sain hyviä osumia perille, Till avautui.

– Kellään teistä Internet-tappelijoista ei ole mitään käsitystä kamppailemisesta. Jättäkää oikea otteleminen meille, Till vaahtosi.

Tillillä on menossa harjoitusleiri, jossa hän valmistautuu huippuotteluunsa Stephen Thompsonia vastaan. Liverpoolilainen kohtaa Thompsonin kotikaupungissaan UFC Fight Night 130 -otteluillassa 27. toukokuuta.