Suomen lentopallomaajoukkueet ovat lauantaina tulessa Kultaisessa liigassa Tampereella. Naiset kohtaavat B-lohkossa lohkoa puhtaalla pelillä johtavan Unkarin hävittyään ensimmäisellä kierroksella Kroatialle ja voitettuaan toisella kierroksella kotonaan Ranskan.

Miehet ovat voittaneet kaksi kertaa Tshekin ja pelaavat nyt Portugalia vastaan.

Naisten maajoukkueen hakkuri, Bundesliigan Dresdner SC:ssä pelaava Piia Korhonen,21, on ollut hyvässä vireessä molemmissa naisten peleissä.

Miten summaisit kaksi pelaamaanne peliä?

– Ranska-peli oli luonnollisesti parempi, koska voitimme. Lähdimme paremmalla ilmeellä kuin Kroatiaa vastaan. Kotiyleisön tuki oli oleellinen tekijä siinä, että lähdimme paremmalla fiiliksellä peliin. Pelillisesti eroa ei ollut paljoa. Ensimmäinen pelikin oli hyvä, mutta ehkä vastustajan taso oli silloin kovempi.

Miten viihdyt omassa roolissasi, jossa hyökkäysvastuuta on paljon?

– Yleensähän hakkurilla on iso rooli, mutta kyllä se minulle sopii. Tykkään saada passeja ja tämä sopii minulle.

Mitä sanot omista otteistasi näissä peleissä?

– Ranskaa vastaan onnistuin paremmin. Ensimmäisessä pelissä tuli enemmän virheitä. Oli huolimattomuutta, mutta toisessa pelissä ei tullut suoria virheitä niin paljoa. Siihen peliin olen ihan tyytyväinen.

Kuinka tärkeää menestyminen on nimenomaan Kultaisessa liigassa?

– Tämä on ihan yhtä tärkeä kilpailu kuin esimerkiksi EM-karsinnat. Saamme todella hyvää kokemusta kovista peleistä ja samalla tämä valmistaa meitä EM-karsintoihin. Tämä on todella tärkeä. Jokainen peli on sellainen peli, jota lähdetään voittamaan. Kaikki pelit ovat yhtä tärkeitä.

Millainen vastus Unkari tulee olemaan lauantaina?

– Vastus on aivan taatusti Ranskaa kovempi. Matsista tulee varmasti tiukka, ja meidän pitää antaa aivan kaikkemme.

Oletko huomannut, onko naisten lentopallo saanut hyvän viime aikojen menestyksenne ansiosta lisää huomiota?

– Kyllä meistä on ollut televisiossa ja lehdissä enemmän juttuja. Se on tosi hieno asia, että myös naisten lentopallo huomioidaan.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen