Norjan vasta 17-vuotias kestävyysjuoksulupaus Jakob Ingebrigtsen jatkoi lauantaina hämmästyttäviä suorituksiaan Eugenessa, Yhdysvalloissa käydyssä Timanttiliigan osakilpailussa.

Ingebrigtsen juoksi mailin kilpailussa uuden alle 20-vuotiaiden Euroopan ennätyksen, 3.52,28. Kilpailussa neljänneksi sijoittunut norjalainen parasi edellistä, Graham Williamsonin peräti 39 vuotta vanhaa ennätystä lähes sekunnilla (3.53,15).

Kovasta matkavauhdista huolimatta Ingebrigtsen kehitti loppuun vielä melkoisen kirin, sillä viimeinen kierros kulki ajassa 55,42.

Nuoresta iästään huolimatta Ingebrigtsen on tehnyt jo tukun hurjia aikoja. Esimerkiksi viime vuonna hän voitti Norjan mestaruuden 5000 metrillä ajalla 13.35,84.

Tänä vuonna hän oli ennen lauantaita jo juossut toukokuun alussa Palo Altossa 1500 metriä aikaan 3.39,06.